Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Známe bratislavské trhovisko Miletička znovu otvorili. Takto to vyzeralo v prvý deň
Zdielať na

Známe bratislavské trhovisko Miletička znovu otvorili. Takto to vyzeralo v prvý deň

BRATISLAVA / V rámci prvej fázy uvoľňovania mimoriadnych opatrení dnes svoje brány otvorilo aj najväčšie trhovisko pod holým nebom na Slovensku. Nakupovanie aj predaj prebiehajú za prísnych hygienických podmienok.

Na Miletičku už krátko po deviatej začali prichádzať desiatky nakupujúcich. Mestská časť Ružinov, kde sa trhovisko nachádza, musela pred znovuotvorením splniť viacero prísnych hygienických opatrení. Samozrejmosťou je nosenie rúšok a dezinfekcia rúk. Okrem toho sa každú noc dezinfikujú aj samotné priestory. Trhovisko je celé ohradené, pričom je sprístupnený len jeden vchod a jeden východ. Stánky musia byť aspoň 2 metre od seba a nakupujúci sa môžu pohybovať len v jednom smere. "Doslova, keď teraz prídete na Miletičku, môžete sem ísť, môžete tu nakupovať, ale musíte chodiť v takom ako hadíku, čiže prejsť okolo všetkých stánkov. Na jednej strane vojdete a na druhej vyjdete," povedal starosta  Ružinova Martin Chren. Miestni  sú s otvorením spokojní: "No pravdaže, lebo tie dva alebo tri týždne čo sme doma, už by bol najvyšší čas," hovorí jeden z nakupujúcich. 

V rámci prvej fázy postupného uvoľnovania mimoriadnych opatrení môže na Miletičke nakupovať maximálne 160 ľudí naraz. Za prísnych hygienických opatrení tu svoj tovar môže predávať niekoľko desiatok predajcov. "Máme už čerstvý tovar, tešíme sa, že môžeme  predávať," hovorí jeden z nich,"no veľmi sme radi, aj ľudia zákazníci sú radi, tak veľmi sa tešíme aj na zákazníkov, aj na vás," konštatuje ďalší predajca.

Na celkovú bezpečnosť a na reguláciu počtu nakupujúcich dohliada bezpečnostná služba mestskej časti Ružinov v spolupráci s políciou."Policajti OR PZ II. budú počas nasledujúcich dní poskytovať súčinnosť hliadkam mestskej polície v Bratislave pri kontrole dodržiavania platných opatrení v súvislosti s otvorením trhoviska na Miletičovej ulici v Bratislave," konštatuje policajný hovorca Michal Szeiff. Predávajúci  si organizáciu pochvaľujú: "Veľmi je to dobre zorganizované, klobúk dole, je to super nápad." 

"Pozývam naozaj všetkých na Miletičku, ako vidíte, je tu naozaj čerstvý domáci tovar od lokálnych producentov a je dôležité aj pre tých predajcov, ktorí boli niekoľko týždňov bez obživy, aby sme ich podporili a nakupovali," povedal Droba.

Náčelník bratislavskej  Mestskej polície nafúkal. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy