Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Špecializovaný trestný súd rozhodol. Kajetána Kičuru poslal do väzby
Zdielať na

Špecializovaný trestný súd rozhodol. Kajetána Kičuru poslal do väzby

BANSKÁ BYSTRICA / Bývalého šéfa Štátnych hmotných rezerv SR predviedli vo štvrtok na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici, kde sudca rozhodoval o jeho väzobnom stíhaní. V stredu ho obvinili z korupcie. Pojednávanie trvalo až do večerných hodín. Nakoniec sudca rozhodol a Kajetána Kičuru poslal do väzby, aby nemohol ovplyvňovať svedkov.

Bývalý šéf Štátnych hmotných rezerv SR Kajetán Kičura je už v policajnom zadržaní viac ako 48 hodín. Ide o sudcu s prerušenou sudcovskou činnosťou. O jeho väzobnom stíhaní teda musel včera rozhodovať Ústavný súd SR.

Ten ho poslal ďalej na Špecializovaný trestný súd, ktorý rozhodol, že predsa len pôjde do väzby. Vyhovel tak žiadosti prokurátora. Na súd ho priviezla ozbrojená eskorta krátko pred 15:00 hodinou. "Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes rozhoduje o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na vzatie do väzbu Judr. K.K., ktorý je obvinený z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku v súbehu z obzvlášť závažným zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Prokurátor vo svojej návrhu žiada pre obvineného kolúznu väzbu, pretože je podľa neho dôvodná obava, že bude ovplyvňovať svedkov," informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjaková. 

Obhajca Kičuru podal voči rozhodnutiu odvolanie. Rozhodovať tak bude ešte Najvyšší súd. 

Podľa uznesenia počas svojej funkcie ako šéf ŠHR Kajetán Kičura mal s istou strojárskou spoločnosťou uzavrieť zmluvy za viac ako 2,5 milióna eur. A práve z tejto strany mali prísť rôzne sumy peňazí na účty, ku ktorým mal dispozičné práva práve Kičura. 

Príchod Kajetána Kičuru na Špecializovaný trestný súd: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy