Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V prievidzskom okrese pribudlo 14 prípadov, aj ročné dievčatko
Zdielať na

V prievidzskom okrese pribudlo 14 prípadov, aj ročné dievčatko

PRIEVIDZA / Z 26 nových prípadov koronavírusu je až 14 ľudí z okresu Prievidza. V rodine muža, ktorý pracoval v Rakúsku ako poštár a na víkendy dochádzal do Prievidze je pozitívnych päť ľudí, dokonca aj ročné dievčatko. V prievidzskom okrese tak najnovšie majú už 57 potvrdených prípadov koronavírusu.

Štrnásť pozitívnych prípadov pripisujú hygienici tomu, že oni sami ľudí vyhľadávajú. "Sú to ľudia, ktorí sú kontakty už zistených pozitívnych prípadov," vysvetlila riaditeľka bojnickej nemocnice Zuzana Tornócziová.

Minulý týždeň bolo v bojnickej nemocnici pozitívne testovaných 8 zdravotníckych pracovníkov a traja pacienti. Epidemiologičky okamžite zisťovali s kým prišli do kontaktu. V rodine jednej zdravotnej sestry sú pozitívni 5 zo šiestich ľudí.

"Kde sme zistili, že je tu pendler, ktorý robí v Rakúsku, býva v Bratislave a každý víkend chodí sem," pokračuje riaditeľka. 

"On sa nakazil v Rakúsku, prišiel do Prievidze a tam nakazil ostataných," povedal predseda vlády Igor Matovič. V tejto rodine bolo pozitívne aj ročné dievčatko. Test jeho trojročnej sestry ale vyšiel negatívny. Počet pozitívnych ľudí podľa šéfky hygieny stúpol potom, ako zriadili mobilnú odberovú jednotku.

"My aktívne pátrame po tých ľuďoch a toto je dôsledok," rozpráva Tornócziová. Veľmi pozorne sledujú aj situáciu v bojnickej nemocnici. Testovali tu desiatky zamestnancov aj pacientov.

"Máme 12 zamestnancov pozitívnych na covid. Jednalo sa o oddelenia interné a neurológiu," uviedol námestník bojnickej nemocnice Milan Henčel. "Neurológia a interné, neprijímajú pacientov," povedala riaditeľka nemocnice.

V najvyššej pohotovosti sú aj v zariadení pre seniorov v Prievidzi. Tu bol pozitívne testovaný jeden zamestnanec.

"Robil u nás pomocný pracovný personál, chodil s klientami do nemocnice," uviedol riaditeľ zariadenia pre seniorov Richard Fodor. Mladý muž nemal žiadne príznaky. Prišli na neho náhodne, počas preventívneho testovania. V zariadení zatiaľ otestovali 76 ľudí. Ďalších 80 majú v pláne otestovať v stredu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy