Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Desiatky žiakov vyskúšalo online prijímačky. Takto testovanie dopadlo
Zdielať na

Desiatky žiakov vyskúšalo online prijímačky. Takto testovanie dopadlo

BRATISLAVA / Už v stredu upozornil minister školstva na to, že maturity aj prijímacie pohovory by tento rok mohli mať rôzne podoby. Dnes až 65 žiakov dostalo možnosť zapojiť sa do testovacích online prijímačiek na stredné školy. Test dopadol dobre.

Po dnešnej technickej skúške je jasné, že na niektoré školy by tento rok mohli žiaci robiť prijímacie pohovory v papučiach priamo zo svojich detských izieb. Lavice sú prázdne a aj tak práve robí testy 65 žiakov z rôznych častí Slovenska. Pri vypĺňaní testu žiakov učitelia sledujú aj počúvajú cez kameru, aby kontrolovali, či sú v miestnosti sami, kam sa pozerajú, či neodpisujú alebo či im nikto nenašepkáva. Už v  stredu hovorili o tom, že kontrolovať sa bude aj miestnosť či pracovný stôl. "Učiteľ sedí pred počítačom a má pripojených troch študentov, na ktorých sa pozerá. Predtým musia študenti ukázať celú svoju miestnosť, že sú tam sami," poznamenal minister školstva Branislav Gröhling. 

"Dopadlo to veľmi výborne. Dopadlo to tak, že 94% je úspešnosť, či už pripojenia alebo zúčastnenia," pokračoval minister. 

 "Pre dieťa je to aplikácia, ktorú sis tačí stiahnuť," podotkla Viera Babišová so sekcie regionálneho školstva. 

Nie je vraj vylúčené, že by to bol aj spôsob ako odmaturovať. Hlavný hygienik dal pritom zelenú maturitám aj prijímacím pohovorom za určitých prísnych opatrení a minister ubezpečil, že po zrušení písomných maturít tie ústne učite budú, spôsob bude známy najneskôr do 2 týždňov.

Maturanti hovoria, že žijú v neistote. Isté je totiž len to, že zažijeme netradičné maturity. Zrušenie písomných maturít vraj celkom výhra nebola.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy