Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pacienti si všimli agresívne vyčínanie lekára. Ordinoval pod vplyvom alkoholu!
Zdielať na

Pacienti si všimli agresívne vyčínanie lekára. Ordinoval pod vplyvom alkoholu!

PRIEVIDZA / Za múrmi ilavskej väznice skončil 66 ročný lekár, ktorý podľa polície na pohotovosti v Prievidzi ordinoval pod vplyvom návykových látok. Bol agresívny a tak ho vzali do cely. Fúkať aj odber krvi odmietol. Sudca bol nekompromisný.

Lekár sa mal začať správať agresívne a preto pacienti zavolali policajtov.  Po ich príchode pokračoval vo vyčíňaní a preto ho zadržali. Niekoľkokrát ho vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Nepochodili. "Obvinený, ako službukonajúci lekár odmietol skúšku na prítomnosť návykovej látky v tele," povedal policajný hovorca Pavol Kudlička Odviedli ho preto do cely a o pár hodín neskôr mal na krku obvinenie. 

"Vyšetrovateľ obvinil 66 ročného muža z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodal hovorca. Podľa psychiatričky Dariny Hrabkovskej, je takéto vyčínanie potencionálne nebezpečné pre pacienta, môže mu dať zlú diagnózu, môže ho zle liečiť.

 Sudca okresného súdu v Prievidzi ho poslal do vyšetrovacej väzby. "Existuje obava, že by obvinený naďalej užíval alkoholické nápoje, alebo iné látky, ktoré majú vplyv na jeho psychiku, čím by mohol ohroziť pacientov, alebo spáchať trestný čin strelnou zbraňou ktorej je držiteľom," uvádza hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.


Lekár má ambulanciu v obci Valašská Belá. Tá zostala nateraz zatvorená a nikto tam neordinuje: "Nevieme čo je s pánom doktorom. Nevieme čo sa deje, aj keď niečo sa hovorí, ale oficiálne stanovisko nemám," dodal. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania mal lekár problémy aj v minulosti. 
"Dostalo sa aj mne do uší, aj mne sa ľudia sťažovali. Nebolo to v mojej kompetencii, posunuli sme to kompetentným," konštatoval starosta Miloš Cúcik. 

Trenčiansky samosprávny kraj ho vyzval, aby sa podrobil posúdeniu zdravotnej spôsobilosti. "Doposiaľ nám nebol od daného lekára doručený doklad o zdravotnej spôsobilosti u určeného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti," dodal hovorca kraja Matej Plánek. Lekára čaká súd a s najväčšou pravdepodobnosťou príde o licenciu.

Pribudli nové odberové miesta na diagnostiku Covid-19. Pozrite si reportáž:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy