Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Novinový Špeciál s Natáliou Milanovo: Ako sa z učiteľky stala ministerka kultúry
Zdielať na

Novinový Špeciál s Natáliou Milanovo: Ako sa z učiteľky stala ministerka kultúry

BRATISLAVA / Televízia JOJ predstavuje nových členov vlády. Hosťom novinového Špeciálu je ministerka kultúry Natália Milanová.

Ministerka kultúry je vyštudovaná pedagogička, ktorá inklinuje k Ľudovítovi Štúrovi. Má za manžela investigatívneho novinára a syna Maximiliána, ktorého prvé roky jeho života vychovala doslova v parlamente. "Malý bol súčasťou poslaneckej práce už od narodenia. Vyrastal v parlamentom prostredí. Mala som tam takú izbičku, keďže som dojčila, to je jedna z mojich hlavných tém," uviedla ministerka. 

Jej celoživotnou záľubou sú kone, dokonca s nimi účinkovala vo viacerých filmoch. 

Následne sa dostala do hnutia OĽaNO. "Začiatky boli regionálne, až som sa do toho tak zahĺbila, že sa stala mojou rodinou a je to tak do teraz," povedala Natália Milanová. Stať sa ministerkou však nebolo jednoduché rozhodnutie. S rodinou sa však zhodli, že to zvládnu. 

S príchodom pandémie sa však situácia skomplikovala. "Ja hovorím že všetko zlé je na niečo dobré. Ak sa pozrieme aj na samotný rezort, tak keď sa pozrieme na veci, ktoré sa dlho odkladali, tak teraz všetky tieto veci bude treba zhodnotiť a rozlúčime sa s nimi," dodala ministerka s tým, že trvá na tom, že tie roky v kultúre mohli byť riešené progresívnejšie, no ostali stratené. 

Stále však pracujú na pomoc umelcov. Nie všetci sa podľa nej vedie identifikovať do schémy ministerstva práce, ale hľadajú pomoc pre všetkých. "Divadlá sa do júna určite neotvoria, ohrozené sú aj letné akcie. Naša kultúra bola dlhodobo podfinancovaná. Kultúra má v živote ľudí obrovský význam. Ľudia bez kultúry by neprežili, umenie je vecné. Čím viac pochopíme jeho poslanie, tým viac v živote dostaneme," dodala na záver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy