Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Krompachoch hospitalizovali ženu s príznakmi koronavírusu. Testovanie mali údajne lekári podceniť
Zdielať na

V Krompachoch hospitalizovali ženu s príznakmi koronavírusu. Testovanie mali údajne lekári podceniť

KROMPACHY / V Krompachoch musia testovať personál interného oddelenia miestnej nemocnice. Hospitalizovali tam totiž ženu, ktorá mala mať údajne už pri príchode teplotu a kašeľ. No testy no Covid-19 jej urobili až neskôr a boli, žiaľ, pozitívne. Nemocnica napriek tomu chybu odmieta.

Onkologickú pacientku priviezli do krompašskej nemocnice s problémami súvisiacimi s jej ochorením. Umiestnili ju na interné oddelenie. Neskôr jej urobil test na koronavírus. "U pacientky sa koronavírus potvrdil, teda týmto nezodpovedným konaním je ohrozený celý personál interného oddelenia, ktorý s pacientkou prišiel do kontaktu," píše sa v e-maile od diváka TV JOJ.


Podľa vedenia nemocnice nebol dôvod ju umiestniť do takzvanej červenej zóny, hoci podľa diváka TV JOJ mala pacientka teplotu a kašľala. "Ani osádka RZP, ani lekár nevyhodnotili v danú chvíľu pacientku ako rizikovú z podozrenia na COVID-19. Preto bola hospitalizovaná na internom oddelení," uviedla hovorkyňa spoločnosti AGEL SK Martina Pavlíková.


Žena dokonca pochádza z osady, ktorá je aktuálne v karanténe. Hospitalizovali ju však pár hodín pred tým. Personál nemocnice vraj nič nepodcenil. "Spôsob ošetrovania bol bariérový. To znamená za použitia ochranných osobných prostriedkov vyššej kategórie. Teda za použitia respirátora, overalu, ochranného štítu, rukavíc a návlekov," povedala Pavlíková.

"Každý z oddelenia, počas tohto obdobia 5-6 dní chodí do práce a z práce domov. Ich rodinní príslušníci chodia do zamestnaní a podobne," uvádza sa ďalej v e-maile diváka TV JOJ. Testovanie na koronavírus podstúpili aj zamestnanci nemocnice, ktorí prišli do styku s danou pacientkou. Momentálne sa čaká na výsledky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy