Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Koronavírus? V bratislavskej Petržalke o ňom očividne nevedia. Miestni sa kúpali a opaľovali bez rúšok a odstupu
Zdielať na

Koronavírus? V bratislavskej Petržalke o ňom očividne nevedia. Miestni sa kúpali a opaľovali bez rúšok a odstupu

BRATISLAVA / V bratislavskej Petržalke na známom oddychovom mieste Veľký Draždiak to dnes žilo. Mnohí obyvatelia sa rozhodli ignorovať nariadenia vlády o voľnom pohybe.

Nezodpovednosť nemá hraníc. Počas veľkonočných sviatkov nás príjemne prekvapilo príjemné teplé počasie čo sa rozhodlo využiť množstvo obyvateľov Bratislavy. Na fotografií z Veľkého Draždiaka však nevidno, žeby ľudí ohrozovalo ochorenie COVID-19.

K jazeru sa vybralo opaľovať a kúpať sa nemalý počet ľudí, medzi ktorými boli aj rizikové skupiny dôchodcov a to dokonca bez povinného rúška a dodržania povinnej vzdialenosti. Voľný pohyb je pritom od 8. do 13. apríla na Slovensku značne obmedzený.

Pre všetkých, čo nedodržiavajú nariadenia má odkaz policajný prezident Milan Lučanský: "Chcem opätovne vyzvať ľudí, aby si uvedomili, aké je dôležité nezdružovať sa, nosiť rúška a dodržiavať medzi sebou rozostupy, ak idete do prírody. Nielenže porušujete uznesenie vlády, ale dopúšťate sa priestupku, kde vám hrozí pokuta od tisíc eur až po 1659. Mnohých sme upozorňovali, usmerňovali a museli sme pristúpiť aj k pokutovaniu. Dôrazne vás žiadame, aby ste boli zodpovední, lebo pre pár teplých dní, môžete predĺžiť a zhoršiť situáciu na Slovensku," uviedol na policajnom facebooku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy