Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Veľkonočná megakraslica sa v Bardejove dlho neohriala. Z bezpečnostných dôvodov ju odviezli preč
Zdielať na

Veľkonočná megakraslica sa v Bardejove dlho neohriala. Z bezpečnostných dôvodov ju odviezli preč

BARDEJOV / Na Veľkú noc je už niekoľko rokov po sebe súčasťou výzdoby bardejovského Radničného námestia aj megakraslica. Tento rok ju však vystavili len na chvíľu, aby ju pokrstili. Z bezpečnostných dôvodov ju hneď potom odviezli, aby ľudí nelákala na námestie.

Megakraslicu každý rok maľovala iná bardejovská škola. Tento rok však pre pandémiu to ostalo len na pleciach pani učiteľky, keďže deti už v tom čase museli byť pre opatrenia krízového štábu doma.

"Namaľovala ho nakoniec jedna pani učiteľka, lebo deti sa už vtedy nemohli združovať," vysvetlil Marcel „Dráčik“ Tribus, riaditeľ Kultúrno-turistického centra Bardejov. 

Veľkonočná megakraslica sa na Radničnom námestí v Bardejove dlho neohriala. Z bezpečnostných dôvodov ju odviezli preč.

"Jednak chceme vyhovieť odporúčaniam centrálneho krízového štábu a jednak chceme chrániť všetkých obyvateľov Bardejova," uviedol hovorca mesta Bardejov Štefan Hij. 

Z jednej strany pripomína aj jubileum zápisu Bardejova do svetového a kultúrneho dedičstva UNESCO. Stalo sa tak presne v roku 2000. Tento rok však práve z dôvodu pandémie maľované vajce zotrvalo na námestí iba počas symbolického krstu korbáčom a teraz ho na čas uschovajú, aby to nelákalo ľudí do centra.

"Nebojte sa, my ho ukážeme na začiatku len virtuálne, ale potom neskôr ho umiestníme na námestí, keď koronakríza a karanténa skončí," ubezpečil Marcel „Dráčik“ Tribus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy