Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Veľká noc v izolácii. Výzva nielen pre ľudí, ale aj pre cirkev, ktorá sa musí prispôsobiť dobe
Zdielať na

Veľká noc v izolácii. Výzva nielen pre ľudí, ale aj pre cirkev, ktorá sa musí prispôsobiť dobe

SLOVENSKO / Blížiace sa veľkonočné sviatky bez rodinných stretnutí či dodržania kresťanských tradícií sú pre mnohých veľmi smutnou predstavou.

Je to výzva aj pre cirkev, ktorá sa musí prispôsobiť novej situácii. Myslí si to uznávaný evanjelický teológ Ondrej Prostredník. V mimoriadnej relácii NOVINY ŠPECIÁL - Koronavírus vo štvrtok večer podotkol, že je čas osloviť veriacich aj inovatívnym spôsobom, nehľadať vinníkov a napomáhať našej vzájomnej spolupatričnosti. A zároveň pritom nezabúdať na humor, ktorý je stratégiou prežitia.

"V cirkvi sa vedia tomu prispôsobiť, využívame komunikačné technológie. Veľmi zaujímavý príklad som teraz čítal v Nemecku, kde počas tých bohoslužieb, ktoré vysielajú z kostola bez ľudí, hoci tam tí ľudia neboli, ale tí, ktorí do kostola obvykle prídu, každý poslal svoju fotografiu, vytlačili ju a na ľavici bola fotografia toho človeka, ktorý do kostola chodí. A oni to sledovali ako keby boli tam," uviedol evanjelický teológ a vysokoškolský pedagóg Ondrej Prostredník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy