Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Viacerí zamestnanci žilinskej nemocnice ostali v karanténe. Jednému vyšiel test pozitívne
Zdielať na

Viacerí zamestnanci žilinskej nemocnice ostali v karanténe. Jednému vyšiel test pozitívne

ŽILINA / 62 zamestnancov žilinskej nemocnice muselo zostať v domácej izolácii. Ešte v polovici marca operovali 67 ročného pacienta, ktorý mal pozitívny test na koronavírus. Viac ako polovicu zdravotníckeho personálu testovali v stredu, nemocnica na výsledky testov netrpezlivo čakala.

39 ľudí už bolo otestovaných, jeden nezdravotnícky zamestnanec, ktorý prišiel do kontaktu s dôchodcom, má test pozitívny. "38 zamestnancov malo negatívny výsledok testu," priblížila hovorkyňa FNsP Žilina Lenka Záteková. 

​9 lekárov, 20 sestier a 9 nezdravotníckych pracovníkov sa tak môže vrátiť do práce. Zamestnanec, u ktorého bol test pozitívny, nemá zatiaľ žiadne príznaky ochorenia COVID-19, pracoval však na oddelení, kde hospitalizovaný dôchodca ležal. "Zatiaľ nebol potvrdený spôsob a forma prenosu, preto je ťažko povedať, či tieto dva prípady spolu súvisia," vysvetlila Záteková. 

Vzhľadom na obmedzenia v nemocnici už tento zamestnanec od 21. marca až do dnes v kontakte so žiadnymi pacientmi a ani s lekármi a setrami v kontakte nebol. "Do 3.4. bol v práci dvakrát, a to mimo aktívnych oddelení," potvrdila Záteková.  

V piatok otestovali ďalších 13 zamestnancov, výsledky by mali byť v sobotu. V pondelok otestujú personál z pľúcneho oddelenia urgentu a vnútorného lekárstva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy