Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V byte v Tornali našli dobodaného muža. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu
Zdielať na

V byte v Tornali našli dobodaného muža. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu

TORNAĽA / Banskobystrickí kriminalisti vyšetrujú závažný zločin vraždy. Obeťou je 62-ročný muž, ktorého našli mŕtveho v jeho byte v Tornali. Mal viacero bodných poranení na hrudníku.

Záchranárov a policajtov zalarmovali susedia. Najskôr ich zarazilo, že Júliusa už dlhšiu dobu nevideli. "My sme mysleli, že odišiel do Rožňavy. Tam mal nejakú manželku, či ženu. A mal otvorené okno, celkom otvorené okno," povedal sused nebohého muža.


Po dvoch dňoch im to začalo byť  podozrivé. Najskôr sa ho snažili kontaktovať cez telefón, no ten nedvíhal. Keď sa pozreli do jeho bytu na prízemí, zostali šokovaní. "Prišiel jeho brat a pozreli cez okno a tam ležal. Potom zavolali sanitku," dodal sused nebohého. "62-ročný muž bol nájdený v byte na ulici 1. Mája v Tornali bez známok život a s viacnásobným poranením hrudníka," uviedla hovorkyňa KR PZ B.Bystrica Petra Kováčiková.


Dvere na jeho byte boli podľa zdroja TV JOJ zamknuté z vnútra. Všetky okolnosti nasvedčujú tomu, že smrteľné zranenia mu spôsobil niekto iný. Páchateľ zrejme ušiel cez okno. To, či z bytu zmizlo niečo hodnotné, policajná hovorkyňa nekomentovala. "Polícia prípad vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy," povedala Kováčiková.


Policajti boli na mieste niekoľko hodín, vraždu tohto muža vyšetrujú krajskí kriminalisti. O pomoc žiadajú aj občanov. Najmä tých, ktorí bývajú v spomínanej lokalite. "Ak si všimli niečo, čo by mohlo mať akýkoľvek súvis s jeho spáchaním, aby to oznámili na známom čísle 158," pripomína Kováčiková.

Nič podozrivé nepočul ani jeho sused. Július návštevy nemával, podľa neho bol skôr samotár. "Dobrý sused bol, nebol špatný chlap. Nemôžem na neho nič povedať takého zlého," skonštatoval sused nebohého.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy