Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Namiesto zasadačky dvor. Poslanci vo Vrábľoch rokovali na netradičnom priestore
Zdielať na

Namiesto zasadačky dvor. Poslanci vo Vrábľoch rokovali na netradičnom priestore

VRÁBLE / Popri situácii s koronavírusom musia samosprávy zvládnuť aj bežné fungovanie, čo môže byť v niektorých situáciách komplikovanejšie. Napríklad vo Vrábľoch už tri týždne odkladali zasadnutie mestského zastupiteľstva. Stretnutie preto vymysleli netradične. Poslanci, spolu s primátorom rokovali vonku na čerstvom vzduchu.

 Mestské zastupiteľstvo vo Vrábľoch sa konalo netradične. Zasadačku museli vymeniť za dvor pred mestským úradom. Podľa slov primátora mesta Tibora Tótha, museli  zabezpečiť všetky znaky štátny znak, preambulu ústavy vlajky.

Na dvore urobili improvizovanú rokovaciu sálu. Všetko prebiehalo za prísnych hygienických opatrení. Pre poslancov boli pripravené aj rukavice. Dodržiavať museli medzi sebou rozostupy. "Myslím si že vzhľadom na okolnosti a situáciu s koronavírusom bola táto možnosť hlasovania vo vonkajšom prostredí určite lepšia," konštatoval poslanec Peter Puškár.


Rokovaniu počasie veľmi neprialo. Vietor sa postaral aj o to, že jeden z poslancov na dvore naháňal podpisový hárok. "To by sa asi na normálnom zasadnutí nestalo ale chytili sme ho našťastie." dodal poslanec Roman Oravec.

Jedenásti poslanci riešili dva hlavné body, prenájom kina a aj novelu rozpočtu mesta. Keďže rokovali na čerstvom vzduchu, pripomienky viac menej prebrali spolu vopred telefonicky."Som tam potreboval vyčleniť prostriedky na boj s Koronavírusom," dodal primátor. Zasadnutie zastupiteľstva dnes trvalo asi 30 minút prerokovali najdôležitejšie body.

Lídri európskych krajín sa nestretli. Rokovali prostredníctvom videokonferencie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy