Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pľúcne oddelenie v bojnickej nemocnici zostáva uzavreté
Zdielať na

Pľúcne oddelenie v bojnickej nemocnici zostáva uzavreté

BOJNICE / Pľúcne oddelenie v Bojnickej nemocnici zostáva uzavreté. Stalo sa tak potom, ako zomrel 60-ročný muž, ktorý zomrel tesne po prepustení a mal pozitívny test na Covid-19.

Zdravotníkov, ktorí prišli do kontaktu s infikovaným mužom, otestovali. V utorok prišli výsledky. "Tieto výsledky boli negatívne," uviedol námestník nemocnice Milan Henčel. 

Napriek tomu zostáva pľúcne oddelenie zatvorené. Pacientov sem neprijímajú. "Oddelenie nechávame zatvorené, pacienti ktorí sú prijatí, sú po iných oddeleniach. Karanténa potrvá do soboty," potvrdil Henčel. 

V nemocnici chceli otestovať širší okruh zdravotníckych pracovníkov, ale nemajú dostatok testov. Nemôžu tak zistiť, či sa Covid-19 v zdravotníckom zariadení nešíri. Muž, ktorý včera zomrel a bol pozitívny, totiž ležal na pľúcnom oddelení desať dní.

"Cestovateľská, aj epidemiologická anamnéza bola negatívna. Nebol v kontakte s nikým, kto má Covid-19," dodáva Henčel. Ako sa infikoval stále zisťujú. Minister zdraovtníctva Marek Krajčí ale oznámil, že je pravdepodobne prvou obeťou COVID-19 na Slovensku. Pacienta podľa neho nemali prepustiť do domácej starostlivosti so zápalom pľúc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy