Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Krásne gesto taxikárov zo Sniny. Počas pandémie bezplatne pomáhajú seniorom s nákupmi
Zdielať na

Krásne gesto taxikárov zo Sniny. Počas pandémie bezplatne pomáhajú seniorom s nákupmi

SNINA / Už nemám čo stratiť. To si povedal majiteľ taxislužby v Snine a svojich šesť taxíkov začal využívať na pomoc starším ľuďom - a to všetko zadarmo. Stačí, že im ľudia zavolajú, nadiktujú adresu a zoznam potravín.

Majiteľ taxislužby hovorí, že táto situácia, kedy nemôžu rozvážať zákazníkov je pre nich mimoriadne zložitá. "My sme sa rozhodli, že v tej ťažkej situácii pomôžeme našim seniorom, že budeme bezplatne im nosiť nákup, bežné potraviny pre ľudí, ktorí si preň nemôžu dôjsť sami," povedal majiteľ jednej z taxislužieb v Snine Norbert Kačala. "Najviac pre starších ľudí to bude, aj pre takých čo sú chorí napríklad," vyjadrila sa jedna z obyvateliek zo Sniny.

K dispozícii budú šiesti taxikári. Stačí im zavolať a nadiktovať zoznam potravín, ktoré majú nakúpiť a dresu, kam ho treba odviezť. "Ten taxikár mu ho dovezie s tým, že on zaplatí len za nákup, žiadna donáška tam nebude účtovaná ani nič," dodal Kačala.

Nakupovať základné potraviny prípadne drogériu, nie však cigarety alebo alkohol. Pre obmedzenie v súvislosti so šírením koronavírusu nemôžu taxikári prepravovať ľudí, iba tovar. Nové pravidlá a obmedzenia sú však pre taxikárov otázkou existencie. "Bude to strata, ale zase nebude až taká veľká. Chlapci aj tak nemajú, čo robiť a aspoň toľko môžeme urobiť pre tú našu spoločnosť," zhodnotil Kačala.

Seniorom s nákupmi pomáhajú aj v Nitre. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy