Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polikliniku v Nových Zámkoch zatvorili. Nemajú ochranné pomôcky
Zdielať na

Polikliniku v Nových Zámkoch zatvorili. Nemajú ochranné pomôcky

NOVÉ ZÁMKY / Dvere polikliniky v Nových Zámkoch, v ktorej majú svoje súkromné ambulancie všeobecní aj praktickí lekári, boli v pondelok od rána zamknuté. Pacientom ich ale prišli otvoriť len podaktorí lekári.

Pacienti, ktorí sa chceli dať vyšetriť na novozámockej poliklinike, natrafili na zatvorené dvere. Lekárovi, ku ktorému chceli ísť, museli najprv zavolať. Ordináciu tu má 8 praktických a 16 odborných lekárov. Od rána boli vchodové dvere zamknuté. Visia na nich rôzne oznamy a telefónne čísla lekárov. Dôvod, prečo je budova zamknutá, tam vysvetlený nie je.

"Pani doktorka mi povedala, aby som jej tesne predtým, ako vykročím dovnútra, zatelefonoval a ona sama mi otvorila do budovy, tak, neviem, prečo je to zamknuté," hovorí pacient.

Podaktorým lekárom sa vraj nedovolali. Aj neskôr sa pred vchodom objavili telefonujúci pacienti. Lekárka, ktorá prišla otvoriť, sa k dôvodu zamknutia budovy nevedela vyjadriť.

Štáb TV JOJ sa pokúšal volať aj na mobil jedného z konateľov polikliniky, telefón nezdvihol, na SMS neodpovedal. Podľa lekára Nitrianskeho samosprávneho kraja ide o reakciu na metodické usmernenia z minulého týždňa.

"Vzhľadom k tomu, že nemajú títo lekári dostatok ochranných pomôcok, tak hlavná odborníčka primárneho kontaktu pre dospelých vydala usmernenie, v ktorom lekári nemusia poskytovať fyzicky zdravotnú starostlivosť," uviedol lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Ľubomír Ševčík. To znamená, že nemusia ambulovať fyzicky v ordinácii, ale len po telefóne.

"My sme na tento problém upozorňovali v piatok, je tu pondelok a presne k tomu dochádza, čo sme predpokladali. A dnes ešte je len pondelok a toto sa bude zhoršovať, kým štát nezakročí," povedal prezident asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy