Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ľudia v karanténe sú na balkónoch bez rúšok. Odborníci nevidia dôvod na paniku
Zdielať na

Ľudia v karanténe sú na balkónoch bez rúšok. Odborníci nevidia dôvod na paniku

TATRANSKÁ LOMNICA,BARDEJOV / Ľudia v nariadenej karanténe budia strach u obyvateľov okolitých obydlí. Zariadenia ministerstva vnútra v Tatranskej Lomnici a v Bardejovských kúpeľoch sa nachádzajú blízko obytnej zóny a miestni majú strach. Prekáža im, že ľudia v karanténe sú na balkónoch a bez rúšok. Odborníci však tvrdia, že nie je dôvod na paniku.

Viac ako 100 ľudí našlo svoje dočasné bývanie v Bardejovských kúpeľoch. Tu absolvujú povinnú karanténu.

Ich nočný príchod po viac ako 30 hodinách zobudil aj nejedného obyvateľa vedľajšej novostavby. Niektorých informácia o tom, že v ich susedstve budú ľudia v povinnej karanténe, prekvapila.

"Tu sú naše balkóny, to je nebezpečné. Vláda rozhodla a priniesla ľudí do mesta, do kúpeľov," hovorí obyvateľ Bardejovských kúpeľov Štefan.

Kúpeľno-liečebný ústav ministerstva vnútra susedí aj s bytmi starousadlíkov. Podobne je to aj v Tatranskej Lomnici. Štátne zariadenie je tam taktiež priamo v obytnej zóne. Niektorým sa to nepáči. Majú strach. No ministerstvo vnútra tvrdí, že neoprávnene.

"Uvedené zariadenia nepredstavujú riziko pre zvyšok obyvateľov SR. Vo všetkých karanténnych centrách je stanovený prísny režim a je kontrolované jeho dodržiavanie," vyjadrilo sa v stanovisku ministerstvo vnútra.

Reakciu nespokojného obyvateľa Bardejovských kúpeľov si vypočula aj Stela. Tá je jednou z tých, ktorí skončili v nariadenej karanténe. Sama sa informovala o možných rizikách. Že nie je dôvod na paniku, tvrdia aj odborníci.

"Bola som dosť prekvapená, že bol tak vystrašený z toho," povedala Stela. "V Gabčíkove boli z 19 štyria pozitívni," uviedol Štefan. 

"No to riziko je absolútne minimálne, ak nie nulové. To by musel niekto vyslovene nakašľať do okna," vysvetlil Peter Sabaka z kliniky infektológie a geografickej medicíny UN BA.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy