Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opatrenia zmenili život ľuďom. Ako hodnotia situáciu po týždni?
Zdielať na

Opatrenia zmenili život ľuďom. Ako hodnotia situáciu po týždni?

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Zdá sa, že v dedinách a v mestách už nič nie je také, aké bolo predtým. V uliciach zavládla neuveriteľná samota. Ľudia sa izolujú vo svojich domovoch a život sa zmenil takmer každému z nás.

"Obecný úrad máme zatvorený, poštu máme zatvorenú, obchody máme zatvorené, usmerňujeme ľud,í ako sa majú správať," vraví starostka obce Jarabina Lívia Kovalčíková. 

Bolo veľmi ťažké nájsť niekoho na ulici a opýtať sa, ako minulotyždňové opatrenia zasiahli do života obyčajného človeka. "Sedím doma, lebo čo inšie, nejaké ručné práce si nájdem," povedala obyvateľka obce Chmelnice Mária. 

Opatrenia ovplyvnili aj život týchto mladých študentov lekárskych fakúlt. Na semester sa veľmi tešili, ale žiaľ, zatiaľ ho musia presedieť doma. "Mali by sme mať tento semester pitvy a to nám bude chýbať tá prax, tak dúfam, že to dobehneme," priznáva študent medicíny Jakub. 

​V uponáhľanej dobe nebol čas na oddych, opatrenia to ale teraz zmenili. "Možnosť stráviť viac času s rodinou a sme radi, že sme sa dostali do tohto krásneho prostredia a že sme si užili trochu viac voľného času," vraví obyvateľ Popradu Miroslav. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy