Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Do karanténneho centra v Gabčíkove priviezli 155 Slovákov. Sťažujú sa na podmienky
Zdielať na

Do karanténneho centra v Gabčíkove priviezli 155 Slovákov. Sťažujú sa na podmienky

GABČÍKOVO / Spolu až 155 Slovákov, pracujúcich v zahraničí, v pondelok ráno pod policajným dohľadom priviezli do ubytovne v Gabčíkove. Mnohí chceli ísť do karantény domov a sťažovali sa aj na to, že ich pri prevoze celých 7 hodín nepustili na toaletu a ani dlho potom im nedali žiadne jedlo.

Do ubytovacieho zariadenia v Gabčíkove v pondelok ráno dorazili prvé 3 autobusy z Rakúska s policajným sprievodom. Po skončení zimnej sezóny v Tirolských Alpách priviezli slovenských zamestnancov rakúske autobusy bez zastavenia rovno do účelového zariadenia ministerstva vnútra v Gabčíkove. "Poskytuje sa im predlekárska starostlivosť, sú tu hygienici, ktorí poskytujú ďalšiu starostlivosť pre tých, ktorí by mohli byť náhodou infikovaní," informoval Ján Culka, Komplexná centrálna záchranná služba Gabčíkovo. 

V priebehu predpoludnia tu ubytovali 135 ľudí, v jednej izbe sú traja až piati. "Ľudia sú veľmi nezodpovední, takže preto nám to tak troška dlhšie trvá, lebo preberajú, vyberajú, žiaľbohu dnes nie sme v tom stave, aby sme si mohli diktovať, čo chceme, ale musíme prijať to, čo je," poznamenal Culka. Mnohých čakali na hranici s Rakúskom príbuzní.

"Je nám ľúto, že ľudí neinformovali ohľadom situácie pravdivo a neinformovali ani tých v autobuse, ani nás, priali by sme, aby ľudia zniesli pravdu, nech ju pravdivo povedia," povedal Marián Mrva, otec jednej z osôb v karanténe v Gabčíkove. "Karanténa je už nútená karanténa, došli z miesta, ktoré môžu byť infikované, resp aj boli," podotkol ďalej Culka. 

Vyhlásený núdzový stav umožňuje obmedziť nedotknuteľnosť osoby a jej súkromia. Umiestnenie ľudí prichádzajúcich zo zahraničia do karantény má zamedziť šíreniu nákazy, keďže sa množili prípady nerešpektovania nariadenia o domácej karanténe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy