Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šarišský farár dobýja internet. Bohoslužby vysiela cez sociálnu sieť
Zdielať na

Šarišský farár dobýja internet. Bohoslužby vysiela cez sociálnu sieť

HANUŠOVCE NAD TOPĽOU / Dvojtýždňovú pauzu v konaní verejných bohoslužieb sa v Hanušovciach nad Topľou rozhodli poňať po svojom. Vďaka mobilnému telefónu a pripojeniu na internet ju tamojší farár vysielal naživo na sociálnej sieti.

Hlavný vchod zamknutý, prázdne lavice. Takto to vyzeralo dnes ráno v kostole v Hanušovciach nad Topľou. Po zákaze slúženia bohoslužieb sa v miestny farár rozhodol slúžiť omše cez internet. Pred oltárom má na statíve svoj mobilný telefón a po pripojení na sociálnu sieť vysiela naživo.

"Je to zvláštne ale robím to pre ľudí, nie pre seba." tvrdí farár. Po zákaze slúženia bohoslužieb sa v miestnej farnosti rozhodli slúžiť omše cez internet. Miestny farár sa takto rozhodol aj po vzore svätého otca pápeža Františka. Počas omše pred oltárom má svoj mobilný telefón a pripojením na sociálnu sieť vysiela naživo. Okrem pomocníkov farára boli v kostole len dvaja veriaci. Tí, ktorí dali za blízkych obetovať omšu.

Prvú omšu pozeralo cez internet 70 ľudí. Reálne ich však mohlo byť viac, keďže v domácnostiach žijú aj viacerí ľudia. So svojimi bohoslužbami tak bude pokračovať naďalej "Oficiálne sme požiadali zaviesť internetové pripojenie, kde sa bude z pevnej kamery vysielať".

Internetové vysielanie chcú v tunajšej farnosti zachovať aj po zákaze. Je to ideálny spôsob pre veriacich, ktorí nemôžu do kostola pre zdravotné problémy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy