Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Toto je miesto, kde končia nelegálne chatky z Domaše
Zdielať na

VIDEO: Toto je miesto, kde končia nelegálne chatky z Domaše

DOMAŠA / Na Domaši pokračuje veľké upratovanie nelegálnych objektov. Prístrešky, chatky či karavany z brehov vodnej nádrže pomaly miznú. To, čo si majitelia doposiaľ neodpratali sami, odvážajú nákladné autá. Vodohospodári nasadili ďalšie dva žeriavy, aby všetko stihli v dohodnutom termíne, teda do konca apríla.

Doposiaľ zmizlo z brehov Domaše viac ako 50 nelegálnych objektov a v ich odpratávaní pokračujú aj naďalej. "Naše chatky boli pekné, moderné, niektoré boli staré. ale tieto je škoda rozbiť," myslí si miestny rybár Jaroslav. 

Odstránené chatky, ku ktorým sa nikto neprihlásil, zhromažďujú na jednom mieste. Ak ani do jedného roka nebudú mať oficiálne žiadneho majiteľa, prepadnú v prospech štátu. Asi 80 podobných objektov, ku ktorým sa ešte donedávna nikto nehlásil, si však už majitelia odpratali sami. "Ostal neporiadok, hľadáme skládku, kam to odvezieme, čo bude stáť ďalšie peniaze," tvrdí hovorca SVP Marián Bocák. 

Niektorí by sa k svojim chatkám v tomto období nákladným autom ani nemohli dostať. Blato a podmočený terén im nedovolil, aby si ich dokázali odviezť, hoci tak chceli urobiť. Mnohí žiadajú vodohospodárov, aby počkali.

"Začali to riešiť zo dňa na deň a nedá sa tam dostať s normálnou technikou," tvrdí rybár. "Náš podnik rešpektuje dohody s majiteľmi tak, aby boli do konca apríla zlikvidované," dodal hovorca SVP Bocák. 

Okolo Domaše bojujú aj s odpadkami:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy