Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na D2 v smere do Maďarska sa prevrátil kamión s cisternou
Zdielať na

Na D2 v smere do Maďarska sa prevrátil kamión s cisternou

BRATISLAVA / Nehoda kamióna na D2 v smere do Maďarska dnes výrazne skomplikovala vjazd do Bratislavy. Úsek bol viac ako 7 hodín úplne uzavretý a vytvorili sa tak rozsiahle kolóny.

Nehoda sa stala okolo šiestej ráno. Podľa informácií TV JOJ dostal vodič pravdepodobne mikrospánok čím stratil kontrolu nad riadením a kamión sa prevrátil. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Hasiči so štyrmi kusmi techniky vykonali protipožiarne opatrenia, pomáhali pri odstraňovaní návestí z cesty a riadili premávku, ktorá bola úplne odstavená v oboch pruhoch v smere na hraničný priechod. Asistovali aj pri vyťahovaní cisterny z priekopy.

Podľa veliteľa zásahu Jána Hrušeka: "Cisterna mala celkovú hmotnosť asi 32,33 ton, s tým, že namiesto zásahu sme museli povolať ťažkotonážny žeriav, z ktorého pomocou sme dokázali vyprostiť cisternu z priekopy a prevrátiť ju späť na svoje kolesá."

Kabína kamióna sa odtrhla od návesu a skončila za zvodidlami. Motor, prevodovka či palivové nádrže boli rozmetané po ceste. Cisterna, ktorá prevážala cement, pri prevrátení zdemolovala aj dve návesti. Vodiča musela odviesť záchranka.

Podľa informácií hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby na miesto okamžite vyslali posádku RZP. Tá muža ošetrila a s otrasom mozgu a fraktúrou rebier previezla do bratislavskej nemocnice.

Policajti zastavovali kamiónovú dopravu na všetkých vjazdoch do hlavného mesta. Rozsiahle kolóny komplikovali vjazd do Bratislavy. V dôsledku nehody boli kamióny odstavené na Zlatých pieskoch z D1 od Trnavy a na hraničnom priechode Kúty-Brodské stáli kamionisti už na území Česka. Zápchy siahali až od Malaciek a v opačnom smere vodiči stáli už od Senca. Následky dopravnej nehody boli odstránené v čase okolo 13.45, kedy bola zároveň obnovená premávka na diaľnici D2.

Aj u našich susedov mali dopravný kolaps. Nehoda troch kamiónov na pražskom okruhu upchala všetky pruhy južnej spojky. Všetci traja vodiči skončili s ľahšími a stredne ťažkými zraneniami v nemocnici. Pražský okruh bol zablokovaný až do popoludňajších hodín. Stovky vodičov uviazli až v 10 kilometrových kolónach. 

Pozrite si video zo zrážky v Prahe:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy