Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Fascinujúce zákutia sveta predstaví slovenský fotograf v sídle OSN
Zdielať na

Fascinujúce zákutia sveta predstaví slovenský fotograf v sídle OSN

ŽENEVA / Divočina ako ju pozná len málokto, zachytená fotoaparátom a kamerou. Svetoznámy slovenský fotograf Filip Kulišev svoje skvosty momentálne vystavuje počas najväčšej ľudskoprávnej konferencie v sídle OSN v Ženeve. Zastúpenie tam mala aj slovenská diplomacia.

Nie len slovenské scenérie, ale zábery z celého sveta z fotoaparátu slovenského fotografa Filipa Kuliševa sa dostali sem do Paláca národov. Možno symbolicky na začiatku konferencie o ľudských právach.

"Je to vyslovene pocta tu byť. Lebo nie je to až také jednoduché tu vystavovať a som rád, že sa to podarilo," povedal fotograf a cestovateľ Filip Kulišev. 

Filipove fotografie ale aj pohyblivé zábery z tých najkrajších zákutí celej planéty. Farbami híriace obrazy z Austrálie, Nového Zélandu, Vietnamu, Číny, ale aj Slovenska a mnohých ďalších dnes zdobia jednu z chodieb sídla OSN v Ženeve.

"Vždy ma priťahovali nejaké pekné línie. Nech je to hlavne farebné nech je to rôznorodé. Hlavne ak sa dá, nech je to vzdialené miesto, nech je tam čo najmenej turistov, čo najmenej ľudí," dodal Kulišev. 

Práve jedinečnosť a rôznorodosť týchto fotografií bude dva týždne pútať pozornosť návštevníkov ženevského sídla OSN. Či už menej, alebo viac vplyvných. A možno aj táto expozícia prispeje svojim málom k tomu, aby sme o takéto krásne miesta planéty v budúcnosti neprišli. "Stále sa oplatí bojovať za tú krásu, ktorú tu máme," dodal Kulišev. 

"Slúži aj nato, aby sa diplomati zamysleli nad tým, aká je naša zodpovednosť, nato, aby sme udržali túto planétu a odovzdali v lepšom stave ako sme ju prevzali," povedal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy