Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
ANDREJ HRYC: "Nehnevajte sa, ja naozaj nemôžem"
Zdielať na

ANDREJ HRYC: "Nehnevajte sa, ja naozaj nemôžem"

Rodinu zosnulého Huga Hryca zastihla smrť milovaného príbuzného na cestách

Študent medzinárodného práva v Moskve, syn bojujúci so zákernou rakovinou semenníkov, pomocník pri produkcii muzikálu. Aj to bol Hugo. Paradoxne práve neďaleko jedného z reklamných billboardov na ich muzikál skončila jeho cesta. Podľa našich informácií však Hugo nebol ten, kto šoféroval. Je to pritom len pár dní dozadu, čo s optimizmom jemu vlastným hovoril o boji so svojou chorobou aj v našej televízii - s presvedčením, že vyhrá.

"Som nenapraviteľný optimista...," tvrdil o sebe ešte nedávno Hugo pred objektívom našej kamery. 

Hugo v Moskve prerušil štúdium, a napriek tomu, že aj po odstránení nádoru musel kvôli metastázam absolvovať chemoterapiu, nepoddával sa osudu. Výrazne mu pomáhala jeho sestra Wanda, ktorá to, že by mal Hugo boj s chorobou prehrať, nepripúšťala. Dokonca za jeho silu bojovať plánovala pre Huga darček.

Wandu správa o smrti jediného brata zastihla v Miláne. Napriek tomu, že aj ona bola z tých, ktorá sa rozhodla bojovať s bratovou chorobou založením občianskeho združenia, proti osudu zostala bezmocná. Smrť si len 22-ročného Huga našla na zdanlivo bezpečnej ceste.  

Či bola príčinou nehody rýchla jazda, alebo sa stalo niečo, čo si zatiaľ nikto nevie vysvetliť, polícia zatiaľ odpoveď nevie. Isté je len to, že tesne pred Vianocami prišli dve rodiny o svojich synov, Hugov známy zomrel pri prevoze do nemocnice. Hugo skončil svoj boj priamo na mieste. Andyho Hryca táto smutná správa zastihla v Prahe, a tak skoro ráno vyrazil späť do Bratislavy, aby identifikoval telo svojho jediného syna.

Pokúsili sme sa spojiť s otcom Huga, hercom a producentom Andrejom Hrycom. Jediné, čo nám však bol schopný v tejto neľahkej situácii povedať, bolo: "Nehnevajte sa .... ja naozaj nemôžem,.."

Hoci nehoda sa stala niekedy medzi treťou a pol štvrtou ráno, ešte aj teraz je cesta uzavretá. Hasiči a odťahovka mali čo robiť, aby odstránili kusy auta.

Pohľad na auto dával tušiť, že náraz musel byť skutočne silný, predná časť auta skončila zhruba 30 metrov od vraku. Kam ale dvaja mladíci mali namierené a čo sa presne stalo, zatiaľ zostáva veľkou neznámou.

Zdielať na

Najčítanejšie správy