Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Štrajková pohotovosť na STU pokračuje. Pedagógovia sú nespokojní s krokmi dekana
Zdielať na

Štrajková pohotovosť na STU pokračuje. Pedagógovia sú nespokojní s krokmi dekana

BRATISLAVA / Nespokojnosť s viacerými krokmi dekana Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave viedla k štrajkovej pohotovosti časti pedagógov. Tá pokračuje aj tento týždeň. Prvou pozitívnou správou však je, že vedenie fakulty a štrajkujúci začali spoločné rokovania.

Štrajk na fakulte informatiky a informačných technológií pokračuje aj tento týždeň, v utorok sa na ňom zúčastnili aj zástupcovia firiem, ktorých projekty sa na škole riešia.

Štrajkovalo sa sa približne dve hodiny, ďalšie podobné štrajky závisia odvýsledku rokovaní medzi vedením fakulty a pedagógmi v štrajkovej pohotovosti. Prvé z nich bolo včera dopoludnia. "Jednalo sa o tých sedem požiadaviek, ktoré štrajkujúci majú. Avšak závery z tohto rokovania sú také, že budú pokračovať ďalším stretnutím v stredu o 10:00 a medzitým nebudeme žiadna zo strán poskytovať vyjadrenia do médií," informovala Monika Karoliová, poverená zastupovaním dekana fakulty  FIIT STU. 

Medzi požiadavkami sú napríklad aj upravenie vnútorných predpisov fakulty, či garancia akademickej slobody, no najmä riadne a férové voľby do akademického senátu fakulty.

Študenti sa na poslednom rokovaní vedenia školy so štrajkujúcimi pedagógmi nezúčastnili, a to im vadí. Podľa ich slov sa iba náhodou dozvedeli o nariadení fakulty, ktoré nie sú ochotní akceptovať. "Na našom internom diskusnom fóre, kde vlastne študenti majú možnosť klásť otázky anonymne a iba študenti má nové vedenie snahu túto anonymitu zrušiť," vraví zástupca protestujúcich študentov Ján Čegin. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy