Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lukáško vyrastal ako zdravé dieťa, no v 4 rokoch sa musel znova učiť chodiť. Teraz mu pomohol Jágr
Zdielať na

Lukáško vyrastal ako zdravé dieťa, no v 4 rokoch sa musel znova učiť chodiť. Teraz mu pomohol Jágr

BRATISLAVA / Ťažko bojujú nielen na pretekoch a zápasoch, ale ešte aj sami pomáhajú bojovať druhým. Športovci sú veľkou motiváciou nielen pre nádejných malých šampiónov, ale aj pre choré deti. Málokto tak tvrdo pracuje ako hokejista Jaromír Jágr. Aj napriek tomu, že v ten deň prehral zápas, nakopol Lukáša, aby vydržal, a aby sa so svojou chorobou pasoval ďalej. Príbeh Lukáška a Jaromíra Jágra sledovali aj naši kolegovia z relácie "V siedmom nebi" s Vilom Rozborilom. Koho postavili oproti sebe do bránky?

Lukáško pre svoju diagnózu - choré bedrové kĺby nemôže hrať milovaný hokej a robiť ani iný šport. "Aj keď s chlapcami hrám futbal tak som rozhodca, alebo brankár," povedal chorý Lukáško. 

Lukáško vyrastal ako zdravé dieťa. V štyroch rokoch sa však znovu musel učiť opäť chodiť. "Sem tam som spadol, ale potom to už bolo lepšie oveľa."  Aj keď nemôže športovať, s Jaromírom Jágrom je všetko možné. Psychologička, ktorá pracuje na oddelení, kde sa nakrúcal aj seriál Jenny takéto stretnutia víta. Aj v spolupráci s organizáciou Deťom s rakovinou podobné návštevy organizujú. "Pred nejakým časom tu bol Tomi Kid. Mali sme tu takého chlapčeka, má okolo 15 - 16 rokov," vyjadrila sa Valéria Hudáková, klinická psychologička - Klinika detskej hematológie a onkológie NÚDCH. 

Nejde iba o návštevu, ale o viac. "Zo skúseností, ktoré máme po takýchto návštevách, tak fakt je ten, že deti to veľmi povzbudí, majú z toho pekný zážitok, veľa o tom rozprávajú tešia sa, usmievajú sa to samé je veľmi liečivé pre ich dušu," poznamenala Hudáková, klinická psychologička. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy