Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obľúbené stredisko Jasná čakajú zmeny k lepšiemu. Predstavili ich verejnosti
Zdielať na

Obľúbené stredisko Jasná čakajú zmeny k lepšiemu. Predstavili ich verejnosti

JASNÁ / Prevádzkovatelia nášho najväčšieho zimného strediska Jasná majú jasnú predstavu o tom, ako vylepšiť južnú stranu Chopku. Predstavili ju verejnosti. Svoju predstavu o tejto časti Nízkych Tatier majú aj ochranári a tak vám ponúkame obe.

Skôr, ako budú realizovať svoje plány, chcú ich predostrieť verejnosti. Záujem o lyžovanie každoročne stúpa a na Chopku juhu chýbajú modré zjazdovky. Tie sú najma pre menej pokročilých lyžiarov. "Pre rodiny s detmi sú dôležité modré zjazdovky, lebo ten, kto sa učí, robí svoje prvé kročky, tak potrebuje svah na ktorom sa nebojí," uviedol riaditeľ strediska Jasná, Matej Hulej. 

Ani s ubytovaním na juhu Chopku to nie je ružové. "Po štyroch rokoch, kedy sme nic nespravili na juhu sme si uvedomili, že nemôžeme ďalej čakať. Nárast ubytovania 25 percent na Horehroní," tvrdí riaditeľ TMR Bohuš Hlavatý. 

Aj keď na tejto strane Chopku by mohli vyrásť nové ubytovacie zariadenia, ochranári majú podmienky. "V stredisku CHopok juh, Krupová ako aj Srdiečko určite nebudeme preferovať nárast ubytovacích kapacít ako je tomu v Demänovskej doline, sme za to, aby sa tieto ubytovacie kapacity sústreďovali na podhorské obce," hovorí riaditeľ správy NAPANT, Ľuboš Čillag. 

V pláne sú aj iné atrakcie. "Chystáme chodník v korunách stromov. Mal by mať dĺžku 500 metrov, mal by ísť z Krupovej na Srdiečko," dodal Matej Hulej. "Na južnej strane Chopka sa ide diať, podľa môjho názoru, čo sa dialo na severe, ide sa tam príliš rozvíjať výstavba," myslí si Rudolf Pado, predseda OZ Tatry.

"Sami vidíme dosť problematické aj rozšírovanie parkovacích miest," uviedol Ľuboš Čillag, riaditeľ správy NAPANT. Podľa štatistík čoraz viac návštevníkov Slovenska vyhľadáva práve naše hory. "Ľudia chcú chodiť na hory, ľudia chcú oddychovať, preto sme aktívne prišli s návrhmi ako to riešiť. Alebo tým ľuďom povieme nemáte šancu, nebudete chodiť na Slovensko alebo vytvoríme v rámci tých stredísk, ktoré sú dnes na Slovensku nejaký priestor na rozvoj," dodal riaditeľ TMR Bohuš Hlavatý. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy