Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
ONLINE: Silný vietor komplikuje život, divák TV JOJ zachytil prevrátenie nákladiaku
Zdielať na

ONLINE: Silný vietor komplikuje život, divák TV JOJ zachytil prevrátenie nákladiaku

BRATISLAVA / Silný vietor, sneženie a dážď postihli viaceré kraje Slovenska. Meteorológovia SHMÚ vydali výstrahy 1. až 3. stupňa. Veľmi silný vietor očakávajú aj na západe Slovenska, najmä v Bratislave, kde vydali výstrahu až 3. stupňa. Pozrite sa, kde a dokedy platia jednotlivé výstrahy. Situáciu pre nepriaznivé počasie sledujeme ONLINE.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy pred dažďom, silným vetrom, snežením či snehovými jazykmi a závejmi. Výstrahy 1 .až 3. stupňa platia pre všetky kraje Slovenska. Silný vietor zasiahne okresy hlavne na západe Slovenska. Pozor by si mali dať obyvatelia Bratislavského kraja, kde vydali meteorológovia výstrahu až 3. stupňa od 11.00 do 13.00 hodiny. 

Zvesili zástavy z Dankovho stožiaru

Pre veľmi silný vietor v Bratislave museli zvesiť aj zástavy z Dankovho stožiaru.
FOTO:

​Prevrátené kamióny na cestách

Skomplikovaná je aj doprava v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Silný vietor spôsobil, že sa prevrátili kamióny. K jednej takejto nehode došlo aj na Prístavnom moste v Bratislave, kde je premávka čiastočne obmedzená. Polícia vyzýva vodičov, aby jazdili opatrne  a jazdu prispôsobili silnému nárazovému vetru. "Zároveň odporúčame jazdiť takou rýchlosťou, aby ste vedeli včas zareagovať na situáciu na ceste," informuje polícia. 

Silné sneženie či dážď by mal zasiahnuť Žilinský, Banskobystrický, Prešovský, Košický a Trenčiansky kraj. Výstrahy prvého a druhého stupňa platia od 8:00 hodiny do polnoci. V oblasti tokov stredného a horného Považia a Liptova, Kysúc, Oravy a dolného a horného Hrona navyše platí výstraha prvého stupňa pred povodňami.  "V niekoľkých prípadoch boli vyslaní k odčerpávaniu prebytočnej vody zo zatopených priestorov. V obci Hovorce (okres Púchov) je z dôvodu vyliatia miestneho potoka vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity. Nárast výjazdov hasičov je zreteľný najmä v Banskobystrickom, Bratislavskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji," informovala ďalej hovorkyňa hasičov. 

Vodiči by mali byť opatrní najmä v Žilinskom a Prešovskom kraji, kde platí výstraha prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi.

​Silný vietor o sile orkánu sa prehnal severom Slovenska aj počas Vianoc. Pozrite sa, aké škody narobil:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy