Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Podnikateľka darovala policajtovi poukaz na let stíhačkou, podľa súdu to bol úplatok
Zdielať na

Podnikateľka darovala policajtovi poukaz na let stíhačkou, podľa súdu to bol úplatok

BANSKÁ BYSTRICA/RIMAVSKÁ SOBOTA / Špecializovaný trestný súd vyniesol rozsudok v kurióznom prípade. Na lavici obžalovaných sedel manželský pár z Rimavskej Soboty, ktorý podľa prokurátora podplácal policajta. Nešlo o peniaze, ale let stíhačkou, ktorý policajt aj absolvoval. Sedel v skúšobnej komisii na odborných skúškach, ktoré manželia potrebovali na prevádzkovanie svojej strážnej služby.

Tvrdili, že to bol iba darček po úspešnom absolvovaní kurzu, no podľa obžaloby išlo o úplatok. Podplácaným bol navyše verejný činiteľ. Policajt, ktorý bol v skúšobnej komisii, v tom čase sedel na stoličke vedúceho oddelenia súkromných bezpečnostných služieb. Let stíhačkou tak dostal na lavicu obžalovaných manželov z Rimavskej Soboty.

​Žena priznala, že let stíhačkou skutočne kúpila, no podľa nej nešlo o úplatok, ale darček. Nemali za to s manželom žiadne výhody, odborné skúšky, ktoré u policajta absolvovali vraj spravili bez jeho pomoci. Súd ale ženu uznal za vinnú. "Uznal ju za vinnú z podplácania a uložil jej trest 700 eur," povedala hovorkyňa špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

V prípade, že by nezaplatila, náhradným trestom by bolo 3 mesačné väzenie. Jej manžela však oslobodili. Nebol totiž pri tom, keď žena let stíhačkou kupovala, ani keď úplatok policajtovi odovzdala.

Problémy má aj samotný policajt, ktorý úplatok prijal. V tomto procese síce vystupoval ako svedok, no priznal, že let stíhačkou aj absolvoval na letisku Sliač. Po prevalení kauzy prišiel o stoličku šéfa oddelenia na krajskom policajnom riaditeľstve a momentálne čelí za korupčné správanie trestnému stíhaniu.

Let stíhačkou ako úplatok? Špecializovaný trestný súd pojednáva kuriózny korupčný prípad. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy