Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Náplasť na preťažený väzenský systém: Netradičnú väznicu vyrobili z niekdajších kamiónových návesov
Zdielať na

Náplasť na preťažený väzenský systém: Netradičnú väznicu vyrobili z niekdajších kamiónových návesov

IDAHO, USA / Novou pýchou polície v Canyon County sa stala netradičná väznica. Je vyrobená z niekdajších návesov, ktoré tam premenili na moderné cely.

"Tento projekt ma uchvátil. Je to plne funkčné, ľahko ovládateľné zariadenie s dobrým dizajnom," povedal šerif Kieran Donahue. 28 kamiónových návesov vyriešilo polícii v Caynon County v štáte Idaho problém, ako sa dostať k miestu pre narastajúci počet väzenkýň. Tamojší obyvatelia totiž volili proti výstavbe novej väznice, a tak mal šerif zviazané ruky. Až kým neoslovil firmu z Missouri, ktorá prišla so šalamúnskym riešením.

​Projekt "Pod 6" vytvoril miesto pre 122 žien. Uvoľní sa tým detenčnému centru, kde zadržané už teraz niet kam dávať. Ich náhradné umiestnenie tak okrsok vyjde na 75 dolárov denne. Hlavným kritériom bolo, aby projekt obstál v bezpečnosti. Okrem desiatok kamier monitorovacích zariadení k nej prispievajú aj novinky ako táto. "Zadržaná vojde do dverí aj s putami na rukách. Až keď mi ich prestrčí cez tento otvor, jej ich dám dole," prezradil šerif.

Náplasť na preťažený väzenský systém bude okrsok stáť 13 miliónov dolárov. Okrem triedy a spoločenskej miestnosti zahŕňa aj dve rekreačné centrá. Je nadizajnované tak, aby ho bolo možné ovládať zvonka a oproti bežným väzniciam má ešte jeden bod k dobru - odsúdeným umožní kontakt s denným svetlom.

Nová väznica v Rimavskej Sobote. Stavať sa malo formou PPP projektu. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy