Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mimoriadne nebezpečný úsek medzi Humenným a Brestovom: Po mnohých tragédiách ľudia spochybňujú kvalitu cesty a použité materiály
Zdielať na

Mimoriadne nebezpečný úsek medzi Humenným a Brestovom: Po mnohých tragédiách ľudia spochybňujú kvalitu cesty a použité materiály

BRESTOV / Čelná zrážka a po nej obaja vodiči ťažko zranení a na tom istom mieste kolízia, po ktorej sa už 34-ročný muž domov nikdy nevráti. Po tragédiách na ceste do obce Brestov mnohí spochybňovali kvalitu cesty a použité materiály. Starostka je zúfalá a žiada znalecké posúdenie kvality asfaltu.

Na začiatku problémového úseku pribudli viaceré dopravné značky. Medzi nimi aj zníženie maximálnej povolenej rýchlosti na 70-tku. Okrem toho tiež zákaz predbiehania a značka "Pozor, šmýka sa". Stalo sa tak po septembrovej kolízii, ktorá stála život 34-ročného Humenčana. "Cesta je klzká. Ten asfalt je veľmi zle urobený. Veď to je 4. nehoda za 30 dní," povedal obyvateľ obce Baškovce František Bazar.

Napriek obmedzeniam prišli mnohé ďalšie kolízie a pred pár dňami aj táto čelná zrážka. Podľa polície 52-ročný vodič škodovky precenil svoje schopnosti a dostal šmyk. "Podľa predbežných zistení 52-ročný vodič z obce Jasenov neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "Pacient v humenskej nemocnici podstúpil operáciu a už je v domácom liečení. Pacientka bola po stabilizácii prevezená na operačný zákrok do michalovskej nemocnice," povedala hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková.

Dopravné obmedzenia po smrteľnej nehode vzišli zo stretnutia, ktoré iniciovala starostka obce Brestov. Dohodli sa aj na častejších kontrolách zo strany polície. Úsek cesty je v správe prešovskej župy. Podľa riaditeľa humenskej správy a údržby ciest nemajú žiadne pochybnosti o tom, že by cesta bola urobená nesprávnym spôsobom, alebo že by boli použité nesprávne materiály.

Starostka bude pracovné stretnutie iniciovať znova. Chce požiadať o znalecké posúdenie povrchu vozovky. "Budeme trvať na tom, aby sa urobilo zdrsnenie vozovky, nech sa to ďalej rieši. Sme z toho nešťastní, každý sa obáva o zdravie," povedala starostka obce Brestov  Ľudmila Nováková.

Kuriózna nehoda v Humennom. Kolega vrazil autom do kolegu. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy