Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Politici z PS Spolu podali trestné oznámenie pre incident po mítingu ĽSNS
Zdielať na

Politici z PS Spolu podali trestné oznámenie pre incident po mítingu ĽSNS

TRNAVA / Na polícii v sobotu podali trestné oznámenie politici z PS Spolu, ktorých v piatok napadli neznámi páchatelia krátko po predvolebnom mítingu kotlebovej ĽSNS v Trnave. Súbežne s týmto stretnutím sa konalo aj protestné zhromaždenie odporcov tejto strany. Na oba tábory dohliadali muži zákona.

Polícia zasahovala voči osobám, ktoré sa dopustili protiprávneho konania. Z davu vyviedli muža, ktorý je podozrivý z poškodzovania cudzej veci, konkrétne fotoaparátu v hodnote 3000 EUR.

​Okrem toho riešili ďalšie tri priestupky proti majetku. Výtržníci počas zhromaždenia hodili jednému účastníkovi podujatia do hlavy kameň. Sanitka ho kvôli zraneniam odviezla do nemocnice na ošetrenie. Krátko po mítingu napadla skupina neznámych páchateľov politikov z koalície Progresívne Slovensko - Spolu. Tí dnes podali na polícii trestné oznámenie.


"Ja som mal jeden transparent, odmietol som im ho vydať. Snažili sa ho zobrať, keď im to nešlo, tak ma potom jeden z nich udrel päsťou odzadu do hlavy," povedal účastník protestu Pavel Sibyla, PS - Spolu. "Máme za to, že ide o skutok, ktorý bol motivovaný politickou nenávisťou," uviedla účastníčka protestu Irena Bihariová, PS - Spolu.

"Polícia počas verejného zhromaždenia vykonala služobné zákroky na osoby, ktoré sa dopustili protiprávneho konania. Boli vykonané voči osobám bez ohľadu na ich osobné sympatie a názory. Polícia odvčera vykonáva zber informácií a prehodnocuje všetky kamerové záznamy. Ak účastníci zhromaždenia boli priamymi svedkami protispoločenského konania, akékoľvek informácie nám môžu poskytnúť na čísle 158 a my ich preveríme," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy