Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hustá hmla, zima a hlboký les. Hasiči hľadali otca s dvomi deťmi skoro dve hodiny
Zdielať na

Hustá hmla, zima a hlboký les. Hasiči hľadali otca s dvomi deťmi skoro dve hodiny

MEDZILABORCE / Otca a jeho dve malé deti hľadali hasiči hlboko v lese zhruba dve hodiny. Muž sa s nimi ešte popoludní vybral na prechádzku. Pre hustú hmlu stratil orientáciu a nevedel nájsť cestu späť. Navyše sa rýchlo zotmelo a teplota klesala. Pre hasičov z Medzilaboriec sa tak začal boj s časom.

"Otec s dvoma malými deťmi sa nachádzal asi 3 km od mesta, zásah nám komplikovala hmla," uviedol Michal Antoňák, veliteľ zásahu HaZZ Medzilaborce. Otca s dvoma deťmi hľadali hasiči v tomto ťažko dostupnom teréne na štvorkolke.

Viditeľnosť bola maximálne na štyri metre. Hasiči s otcom komunikovali cez telefón. "On už v tej hustej hmle sa nevedel zorientovať a už sa radšej nepúšťal na cestu naspäť, lebo si nebol istý, či sa dostane do mesta," povedal Michal Antoňák.

Deti boli vo veku 6 a 8 rokov. Bola už tma a teplota podvečer rýchlo klesala. Veliteľovi zásahu sa asi po hodine podarilo nájsť ich stopy v snehu. Hovorí, že zrejme to rodinu zachránilo. "Všetci traja boli dosť premrznutí, ale bolo šťastím v nešťastí, že nesnežilo, lebo by sme stratili ich stopy," poznamenal veliteľ zásahu HaZZ Medzilaborce.

Deti okamžite zabalili do teplej deky a všetkých troch zviezli z lesa na štvorkolke. "Deti mali trochu omrznuté ruky ale inak sú v poriadku," informoval Michal Antoňák. "Keď sme uvideli svetlo, ako nám otec svieti s mobilom, tak to bola pre nás radosť, že sme mohli pomôcť. Ale boli dosť ľahko oblečení, na to počasie, aké je teraz," doplnil. 

Hoci sa ocitli v nebezpečnej situácii našťastie všetko dobre dopadlo a pre deti to bolo napokon poriadne dobrodružstvo s ockom.

V Rusku hľadali chlapca, ktorý sa stratil v lese:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy