Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mal som ju v telefóne uloženú ako "babu z Nových Zámkov", hovorí Danko o Zsuzsovej
Zdielať na

Mal som ju v telefóne uloženú ako "babu z Nových Zámkov", hovorí Danko o Zsuzsovej

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Predseda Národnej rady a Slovenskej národnej strany Andrej Danko sa na tlačovej konferencii vyjadril ku svojim telefonátom s Alenou Zsuzsovou. Odpovedal aj na niektoré novinárske otázky. Popiera, že by s ňou kedykoľvek preberal politické či ekonomické témy, vraj to bolo len nezáväzné flirtovanie.

Predseda NR SR tvrdí, že jeho komunikácia s Alenou Zsuzsovou bola čisto súkromným, nezáväzným flirtom. Vraví, že jej identitu nepoznal: "Nemal som ani potuchy, že táto pre mňa virtuálna žena sa volala Zsuzsová. Ja som ju mal v telefóne uloženú ako "babu z Nových Zámkov.

Zsuzsová sa mu vraj ozvala v priebehu roku 2013, poslala mu fotografiu. "Je prirodzené, že sa mi ženy páčia. Bol som pred rozvodom. Koho by tá fotografia nepotešila," komentoval to Andrej Danko. 

​Danko zdôraznil, že sa s Alenou Zsuzsovou nikdy osobne nestretol.

"Nekomunikoval som osobne, komunikoval som s virtuálnou ženou, ktorá vyzerala úplne inak," hovorí Andrej Danko.

Nikdy s ňou vraj nepreberal nielen politické a ekonomické témy, ale ani nič v súvislosti s dvojnásobnou vraždou, pre ktorú stojí Zsuzsová pred súdom: "Keď si vypočujete moje súkromné telefonáty, musíte uznať, že k žiadnej politickej kompromitácii nemohlo dôjsť."

​Andrej Danko odmieta aj to, že by bol vydieraný Mariánom Kočnerom, v ktorého telefóne sa nahrávka našla. Hovoril o porušovaní základných ľudských práv a o metódach ŠtB.

Kritizoval opozičných politikov ale aj médiá, ktoré vraj nahrávky jeho telefonátov zneužívajú v predvolebnom boji a povedal, že "chcem vytvoriť vládu, ktorá bude znovu dodržiavať ľudské práva.

Pozrite si tlačovú konferenciu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy