Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neuveriteľná energia. Na pódium vystúpil exprezident Rudolf Schuster a odspieval dvojhodinový koncert
Zdielať na

Neuveriteľná energia. Na pódium vystúpil exprezident Rudolf Schuster a odspieval dvojhodinový koncert

VINIČKY / Bývalý prezident Rudolf Schuster neprestáva ohurovať svoje okolie. Aj v jeho 86 rokoch stále platí, že čo si zaumieni to aj urobí. Znova sa totiž postavil na pódium a odspieval takmer dvojhodinový koncert. Repertoár bol však tentoraz iný ako na minulých vystúpeniach. Navyše nespieval po slovensky.

Repertoár tretieho koncertu prezidenta pozostával z maďarských piesní. Najvhodnejšie prostredie našiel v tokajskej vínnej pivnici. "Lepšie miesto sme nemohli vybrať, lebo tu žije aj maďarská menšina, najlepšie víno čo máme na Slovensku je vzácne tokajské víno," hovorí exprezident Rudolf Schuster. 

S maďarským jazykom prišiel do kontaktu už ako malý chlapec. Túto výhodu neskôr zúročil v politike pri medzinárodných rokovaniach, keď nepotreboval tlmočníka.

Rudolf Schuster zaspieval známe šlágre, ale aj veľmi osobné skladby. Medzi pesničkami, domácim a zahraničným hosťom, navyše porozprával mnoho príhod s jeho typickým humorom. "Keď vidím, koľko energie má dnes, tak si viem predstaviť, koľko energie musel mať, keď bol malý chalan a baví ma to počúvať, pretože je to veľmi inšpiratívne," vyjadril sa aj generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega. 

Prezident si dal mimoriadne záležať na kvalite vystúpenia. Sprevádzala ho ľudová hudba a pri duetách aj operná speváčka. Pódium bolo nabité energiou. "Úžasne, on spieva od srdca a ľudí zabáva, rád spieva a má aj hlas," vraví operná speváčka Lívia Nagy Abaházi. "Musím povedať, že som to mesiac cvičil, lebo to by naraz nešlo a som rád, že sa to ľuďom páčilo," dodal Schuster. 

Záver patril potlesku a gratuláciám k famóznemu výkonu. Prítomní len krútili hlavami nad tým, čo dokázal človek, ktorý len nedávno absolvoval ťažkú operáciu srdca a kvôli nej sa musel dokonca šetriť. "Ja keby som mal 86 rokov a budem takto spievať v tomto veku, tak budem veľmi spokojný so sebou," dodal Marcel Grega. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy