Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Benefičný koncert v Prešove. Obetiam tragického výbuchu sa rozhodli pomôcť aj umelci
Zdielať na

Benefičný koncert v Prešove. Obetiam tragického výbuchu sa rozhodli pomôcť aj umelci

PREŠOV / V Prešove sa uskutočnil benefičný koncert na pomoc obyvateľom, ktorí prišli o bývanie po výbuchu paneláka. Tak ako ľudia, ktorí posielali peniaze na verejný účet zriadený mestom, sa teraz spojili umelci hudobníci. Výťažok zo vstupného pôjde rovnako pre tých, ktorých teraz čaká nový život.

Benefičný koncert vznikol ako spontánny nápad iba jeden deň po tragédii. Pozvanie prijalo 30 umelcov a interpretov a všetci vystúpili bez nároku na honorár. 

"Veľmi sa ma to dotklo, lebo ja som rodákom z Prešova, tu som prežil najkrajšie roky. To, že sme tu dnes večer, to je to najmenej, čo sme mohli spraviť," poznamenal Ondrej Kandráč. 

Tak ako teraz hudobníci, hneď po tragédii sa zomkli ľudia na celom Slovensku. Na verejnom účte, ktorý zriadilo mesto, sú milióny eur, vďaka ktorým budú môcť obyvatelia zničeného paneláka začať nový život. 

"Pre mňa samú to bol šok. Ja som veľmi milo prekvapená, že sa ľudia spojili, že si uvedomili závažnosť tej situácie," uviedla Katarína Knechtová. 

"Všetky tieto peniaze idú presne na ten účet, kde budú rovným dielom pre 48 rodín rozdelené," vysvetlil organizátor benefičného koncertu Rudo Voit. 

"Každá bolesť je príležitosťou k tomu, aby sme ukázali, čo je skutočne v nás," reagoval Martin Šafárik. 

Na vlastnej koži zažili tragédiu prešovského paneláka. Aké osudy postihli jeho obyvateľov? Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy