Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Katarína s chorými dievčatami prišla zo dňa na deň o strechu nad hlavou. Vďaka Darovaným Vianociam opäť žiarili
Zdielať na

Katarína s chorými dievčatami prišla zo dňa na deň o strechu nad hlavou. Vďaka Darovaným Vianociam opäť žiarili

KOMÁRNO / Ešte pred mesiacom o Vianociach ani nesnívali. Prípravu na najkrajšie sviatky roka im prekryli starosti – prišli o strechu nad hlavou a nový majiteľ domu im dal vypnúť aj elektrinu. Stará mama s mentálne postihnutou dcérou a dvomi zdravotne znevýhodnenými vnučkami mali vďaka dobrým ľuďom a anonymnému darcovi z Košíc tento rok Vianoce, ako nikdy predtým.

70-ročná Katarína Mellenová sa stará nielen o svoju mentálne postihnutú dcéru, ale už 16 rokov aj o dve rovnako postihnuté vnučky –Natálku a Izabelku, po tom, ako im zomrela mama. Keď sa zrútila strecha ich schátraného domu, žili v podnájme. Dom, v ktorom bývajú teraz musia opustiť. Dediči nesvojprávneho muža, ktorého poručníkom bola obec, podnájomníkov nechcú, dokonca im vypli elektrinu. "Naozaj pred mesiacom sa zdalo, že táto situácia je bezvýchodisková a teraz sa vidí, že vďaka dobrým ľuďom bude východisko. Pomohol sused, ktorý sem dotiahol elektrický prúd," vyjadril sa Gabriel Duka, starosta obce Kravany nad Dunajom. 

A tak na stromček pribudli ozdoby, dokonca aj svetielka, ktoré dievčatá najviac potešili. Chýbali už len darčeky. A preto zasiahol anonymný darca z Košíc, vďaka nemu sme sa vybrali do obchodov. Katarína síce vyslovene zakázala akékoľvek dary, vraj už majú elektrinu od suseda, dievčatá ale mali tajné želania. Staršia Izabelka chcela pre sestru tablet. "Teším sa, budem počúvať hudbu, anglickú hudbu," opísala svoju radosť vnučka Natália. "Veľmi pekne ďakujem, celému Slovensku," poďakovala sa Katarína Mellenová, mama a babka zdravotne znevýhodnených detí. 

Dokonca už ani drevo do piecky nemusí 70-ročná stará mama rúbať ako pri našej prvej návšteve. Starosta zohnal pomocníka za "ďakujem". Hlavu v smútku majú ale ešte vždy kvôli streche nad hlavou. Ale aj tu už svitá na lepšie časy. "Prišli ste, urobili reportáž a na základe toho sa prihlásili dobrí ľudia, ktorí chcú tejto rodine pomôcť. Tí ľudia, ktorí chcú pomôcť sa vyjadrili, že bude sa dom dávať do poriadku," vyhlásil starosta. 

Postupne sa pridávajú aj ďalší - jeden ponúkol štedrú finančnú hotovosť, druhý opravu strechu, ďalšia rodina sa rozhodla vysúkať si rukávy a po sviatkoch sa púšťajú do samotnej opravy starorodičovského domu, v ktorom bývala stará mama s deťmi. "Doteraz sme ešte zatiaľ od nikoho nič nedostali. A teraz toľko! Prisahám Bohu, to vám vravím z čistého srdca, ak by som mala prisahať na Ježiška, odprisahám," dodala plná radosti Katarína. 

Anonymný darca z Košíc a TV JOJ pomohla aj tejto rodine v núdzi. Pozrite si ich príbeh:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy