Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záchranné zložky na Spiši zostali v pohotovosti. Na priechode zrazil vodič 12-ročné dievča
Zdielať na

Záchranné zložky na Spiši zostali v pohotovosti. Na priechode zrazil vodič 12-ročné dievča

SPIŠ / Počas Štefanskej noci sa do akcie dostali všetky záchranárske zložky. Ich pomoc potrebovali účastníci nehody v Spišskom Hrušove. Žiačku základnej školy zrazil na ceste vodič, smerujúci do Spišskej Novej Vsi. Vraj dievča oblečené v tmavom, pred autom nevidel.

Od miestnych sme sa dozvedeli, že priechod pre chodcov, kde k nehode došlo je tmavý. Zrejme aj preto si vodič dievčatko na ňom všimol na poslednú chvíľu. Dvanásťročné dievča bolo podľa vodiča oblečené v tmavom. Ako nám povedal, snažil sa jej vyhnúť strhnutím volantu doprava, no dievča nabral ľavou prednou časťou auta. Po nehode jej vodič okamžite pomáhal. "Hneď som ju pomohol dvihnúť, dal som ju do svojho auta. Som sa jej spýtal, či je v poriadku, že v poriadku je. Hlava ju nebolí, trošičku noha ju bolela," opísal situáciu vodič. Muž zavolal záchranárov, policajtov a hasičov. Nehoda sa stala pred skupinkou detí, kamarátov zrazenej. Potom sa tam zhŕklo množstvo ľudí zo Štefanskej zábavy, ktorá bola neďaleko. Medzi nimi bol aj dopravák v civile. Ten svojím kolegom pomáhal. Zabezpečoval svedkov aj miesto nehody, kým neprišli policajti v službe. Dievča záchranári ošetrili a vzali do nemocnice. 

"Pacientka utrpela ľahšie zranenia. Po ambulantnom ošetrení bola prepustená do domáceho liečenia," informovala Jana Fedáková, hovorkyňa siete nemocníc. Svedkovia sa nám vyjadrili, že otec zrazeného dievčaťa napadol vodiča auta. Na mieste bol podľa svedkov agresívny. Na vyšetrovaní nehody sa okrem polície podieľa aj súdny znalec. "Na vyznačenom priechode pre chodcov zrazil maloletú, 12-ročnú chodkyňu, ktorá náhle vstúpila na priechod. Chodkyňa tak urobila bez toho, aby sa predtým dostatočne nepresvedčila, či vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúceho vozidla môže bezpečne prejsť. Vodič vozidla bol na mieste dopravnej nehody podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," priblížila informácie o nehode hovorkyňa polície Lenka Ivanová. 

Pozrite si reportáž o nehode, ktorá sa stala pred Vianocami. Kuriér zrazil dievča: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy