Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Darované Vianoce 2019: Anonymný darca z Košíc spolu s TV JOJ opäť spojili sily
Zdielať na

Darované Vianoce 2019: Anonymný darca z Košíc spolu s TV JOJ opäť spojili sily

KOŠICE / Vianoce by mali byť sviatky lásky , pokoja a šťastia. Žiaľ nie je to dopriate každej rodine a srdce asi najviac zabolí, ak počas týchto dní nemajú dôvod na úsmev najmä deti. Už roky sa to snažíme zmeniť v mnohých rodinách vďaka výnimočnému projektu Darované Vianoce. Peniaze na to každý rok posiela anonymný darca z Košíc, ktorý pre každého zostáva veľkou záhadou.

Príbeh tohtoročných "Darovaných Vianoc" sa začal už tento rok na jar. Anonymný darca zorganizoval golfový turnaj, na ktorý pozval hokejové hviezdy. No nielen vďaka nim, ale aj košickým podnikateľom sa podarilo vyzbierať takú sumu, vďaka ktorej vyčaríme úsmev na tvárach mnohých rodín. "Doniesol som podpísané nejaké dresy, tričká, čapice. Verím, že aj chalani čo doniesli spolu vyzbierame nejaké peňiažky pre tie deti," povedal bývalý hokejový reprezentant Marián Hossa. 

Hokejisti si aj veci pre "Darované Vianoce" vydražili za viac ako 10-tisíc eur. Košický darca sumu zdvojnásobil, a tak môžu byť tohtoročné Vianoce naozaj štedré. 

"Som veľmi rád, že my televízia JOJ sme už šiestym rokom partnerom "Darovaných Vianoc" a anonymného darcu, ktorý si vybral našu televíziu, aby sme mu pomohli sprostredkovať finančnú pomoc takým rodinám, ktoré to potrebujú. A obzvlášť na Vianoce," vyjadril sa generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega. Za 6 rokov sme obdarovali viac ako stovku detí.

Tím TV JOJ tak vyrazil na cesty a začína obdarovávať rodiny, ktoré to potrebujú. "Ja by som rád aj vyzval divákov, že pokiaľ poznajú niekoho vo svojom okolí komu by chceli pomôcť, nech sa nám ozvú do redakcie," poznamenal generálny riaditeľ Marcel Grega. TV JOJ sa preto púšťa do odvážnych projektov. Pomáhame tým, ktorí by Vianoce trávili bez rodiny, no nezabúdame ani na tých, ktorí by nemali čo do úst. 

Pozrite si reportáž, ako vyzerali jedny z Darovaných Vianoc: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy