Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kozy na povale a priškrtené psy, dôchodkyňa nezvládala chov zvierat
Zdielať na

Kozy na povale a priškrtené psy, dôchodkyňa nezvládala chov zvierat

VEĽKÝ KÝR / V katastrofálnych podmienkach chovala dôchodkyňa z Veľkého Kýru rôzne zvieratá. Na dvore mala premnožené psy uviazané na reťaziach. Boli vychudnuté a v zúboženom stave. Chovala aj kozy, ktoré behali po povale, či barana. Zasiahli ochranári, ale aj úrady a susedia si môžu konečne vydýchnuť.

Kozy chodiace na povale v polorozpadnutom dome, na zanedbanom dvore množstvo priviazaných psíkov na krátkych reťaziach, ale i baran. Takto to vyzeralo u dôchodkyni.

Kozy a baran podľa ľudí chodili až ku škole, ktorá je v susedstve. Situáciu začali včera riešiť ochranári, ktorých na všetko upozornili anonymne. Žena však zvieratá bránila a nechcela sa ich vzdať.

"Je mi ľúto lebo ja som sa o nich starala, som im varila polievky, kupovala rohlík, koláč, to dostali," hovorí pani Diana.

Prvého psíka ochranári z dvora odchytili zhruba po dvoch hodinách prehovárania.

Na dvore sa povaľovali aj zvyšky uhynutých zvierat. Obec si s týmto chovom nevedela poradiť niekoľko rokov. Z domu napokon ochranári odniesli 11 psov, 1 kozu a aj morča. Ostatné kozy a baran majiteľke zatiaľ zostávajú na nápravu dostala dva týždne. Ak sa o ne nebude vedieť postarať a zabezpečiť registráciu pravdepodobne budú odobraté.

Susedia môžu mať s vašimi kozami problém z rôznych dôvodov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy