Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Andrej Danko sa dostal do príkladov z fyziky. Študenti riešili aj jeho stožiar
Zdielať na

FOTO: Andrej Danko sa dostal do príkladov z fyziky. Študenti riešili aj jeho stožiar

BRATISLAVA / Andrejko si v Bratislave postavil 30-metrový stožiar, na vrchole ktorého majestátne viala hrdo napnutá vlajka. Tak sa začína jedna z úloh súťaže Fyzikálny náboj. No a v ďalšej sa už okrem Andreja spomína aj Danko. Zdá sa, že autori úloh sa pohrali s témami súčasnosti. Či si to uvedomili žiaci nevieme. Rodičia a aj ďalší dospeláci však zareagovali okamžite.

Do príkladov fyzikálneho náboja sa dostal tak stožiar, ako aj sám Andrej Danko, no a aj jeho výložky. Upozornila na to na sociálnej sieti mama jedného zo študentov strednej školy. Jej status rozosmial viacerých. Spomínané príklady riešili študenti v stredných škôl. Tí sa teda teda mali dovtípiť, o koho ide. Či to bola podobnosť iba náhodnú sme sa pýtali autorov zbierky úloh.  "Politike sa pri tvorbe zadaní snažíme vyhýbať, teraz sa nám tam ale dostali dva odkazy na pána Danka," povedal jeden z autorov. 

Autormi príkladov sú väčšinou študenti univerzity. Tohto roku súťaž Fyzikálny náboj zorganizovali v Bratislave a ďalších 7 mestách Európy. TV JOJ oslovila aj šéfa parlamentu, či vôbec vie, že sa dostal do úloh z fyziky a čo na to hovorí. Odpoveď sa nám ale do uzávierky získať nepodarilo. "Týmto odkazom sme nechceli uraziť pána Danka ani nikoho iného. Sme ale radi, že sa nám takouto formou, aj keď nečakane, dostať fyziku do popredia verejnosti," dodal autor Matej Králik.  Nie je však prvým politikom. Za posledných 30 rokov sa vraj v rámci súťaží objavili mená aj ďalších. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy