Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tajná dohoda s Ficom? Nahrávka Gorily mala byť poistkou pre Kočnera
Zdielať na

Tajná dohoda s Ficom? Nahrávka Gorily mala byť poistkou pre Kočnera

BRATISLAVA / Nahrávka Gorily mala byť údajne poistkou, aby sa za vlády Roberta Fica Mariánovi Kočnerovi neskrivil ani vlas. Vyplýva to z vyjadrení Kočnera na nahrávke z roku 2015. Zverejnená komunikácia sa nachádzala v Kočnerovom zaistenom mobile. Podľa Smeru sú to len krčmové reči.

Kočner mal mať podľa nahrávky, ktorú zverejnil Denník N, poistku u Fica, ako jediného aktívneho politika figurujúceho v Gorile, že nikto nebude riešiť jeho daňové podvody. V nahrávke sa tým chváli.


"U mňa sa kedysi stretávali, nebudem ti hovoriť kto, a kde a čo som s Robom riešil, ale dnes som jediný človek na svete, ktorý vlastní originál nahrávku Gorila. Jediný a všetci to vedia. Nikdy v živote to neuzrie svetlo sveta, pokiaľ ja budem mať svätý pokoj, tak som sa s Robom kedysi dohodol. Pokiaľ táto vláda bude vládnuť, chcem mať svätý pokoj, nechcem, aby sa do mňa nejaký k…t navážal, či to bude policajt, daňový úrad alebo prokuratúra. A on mi hovorí: Budeš ho mať. A ja mu hovorím: Keď nie, ty nebudeš premiér. A on hovorí: Ja to viem. No, vybavená vec a takto to je," mal uviesť v rozhovore Marian Kočner. 

Kočner svätý pokoj už vyše roka nemá

V júni 2018 ho Najvyšší súd zobral do väzby. Poslednou možnosťou dostať sa na slobodu bola sťažnosť na Ústavný súd, ten ju však 11.9.2018 vyhodnotil ako neopodstatnenú a Kočner ostal za mrežami. Členom senátu bol aj sudca a bývalý poslanec Smeru Mojmír Mamojka.

Po neúspechu na Ústavnom súde mal Kočner dať z väznice vyniesť takzvaný moták so slovami, prečo Mamojka zlyhal a niekto s iniciálami RF to mal vybaviť. Mamojka však tvrdil, že s Ficom sa o Kočnerovi nerozprávali. "Absolútne nie, to je úplný nezmysel," poprel to sudca Ústavného súdu Mojmír Mamojka ešte v decembri 2018. 

No a v polovici októbra, teda mesiac od rozhodnutia Ústavného súdu, polícia vykonala domovú prehliadku u Kočnera, kde podľa medializovaných informácií zaistila USB kľúč s nahrávkou Gorily, ktorý však nebol v trezore, ale voľne položený na stolíku. O rok v októbri sa 39 hodinový záznam dostal do médií.

Smer obviňuje médiá 

Smer v reakcii obvinil médiá zo snahy zničiť stranu, kedy sú ochotné využiť akékoľvek krčmové reči. "Penťácky denník SME a Eseťácky Dennik N sa otvorene hlásia k cieľu zničiť stranu SMER. Na tento účel častokrát klamu, bezdôvodne obviňujú neváhajú proti Smeru - SD a jeho predsedovi použiť akékoľvek krčmové reči. M. Kočner a tieto dva denníky, ktoré na centrále Smeru - SD nazývame Pat a Mat, musia dobre vedieť, že bol trestne stíhaný za ekonomickú trestnú činnosť dávno pred vraždou novinára a jeho priateľky. Išlo o skutky, ktoré spáchal počas vlády I. Radičovej, čo absolútne vyvracia už spomínané krčmové reči, ktorým sa Pat a Mat tak potešili," uvádza sa v stanovisku strany Smer-SD. 

"Marián Kočner Smer celý čas chránil a na oplátku mal predplatenú beztrestnosť priamo v strane Smer a je pravdepodobné, že keby Kočner nie je vo väzení, nahrávka sa na verejnosti nikdy neobjaví," poznamenala Veronika Remišová, nezaradená poslankyňa NR SR a členka mimoparlamentnej strany Za ľudí. 

"Kočner mal v Smere kúpenú svoju beztrestnosť. Všetko chválenkárstvo krásne jedno do druhého zapadá," reagoval líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. 

Veľké upratovanie v komplexe Bonaparte. Byt, v ktorom býval Robert Fico, pripravujú na dražbu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy