Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti dostali za mreže dílera kurióznym spôsobom. Mladíka prezradila panika
Zdielať na

Policajti dostali za mreže dílera kurióznym spôsobom. Mladíka prezradila panika

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Policajti z Bánoviec nad Bebravou zadržali ďalšieho dílera. Z drogovej trestnej činnosti obvinili 24-ročného Denisa. Celé mesiace tušili, že drogy nielen užíva, ale aj predáva.

Denis sa dostal za mreže kurióznym spôsobom. Prezradil ho jeho kamarát, ktorý šoféroval auto, v ktorom sa viezli. Keď uvidel policajnú hliadku, spanikáril.

​Pár metrov pred mužmi zákona totiž prudko pribrzdil. Tí si to samozrejme všimli a auto zastavili. "Akonáhle díler zbadá políciu, má obavy. Tým, že oni prudko zabrzdili, tak na seba upozornili, čo je strach z toho, čo bude ďalej," vysvetlil odborník na liečbu závislosti Marian Daubner. 

"Policajtná hliadka po zastavení vozidla zistila, že obvinený u seba prechovával podozrivé látky," potvrdil hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. 

Obaja mladíci boli nervózni

Denis mal po celý čas ruku vo vrecku. Policajti ho vyzvali, aby ukázal, čo skrýva. Dobrovoľne vydal marihuanu, neznámu bielu kryštalickú látku zabalenú v sáčku a zatavenú v striekačke. "Expertíznym skúmaním bolo zistené, že sa jedná o marihuanu a pervitín," priblížil Kudlička. 

Policajtom tvrdil, že on sám je závislý a drogy má pre vlastnú potrebu. Údajne užíva pervitín každý druhý deň. "Ak by to bola pravda, tak je na tom veľmi zle. Pretože každý druhý deň brať pervitín, to je už ťažká závislosť," zhodnotil Marian Daubner. 

Policajti ho vzali do cely a následne predviedli pred sudcu. Priznal sa, že drogy aj predával."Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou obvinil 24-ročného Denisa z drogovej trestnej činnosti," uviedol Kudlička. 

Pobyt za mrežami niesol ťažko

Dvakrát ho museli ošetrovať záchranári. "Záchranná zdravotná služba po príchode na miesto 24 ročného muža ošetrila a transportovala ho na interné oddelenie do nemocnice v Partizánskom," upresnila Jozef Minár z operačného strediska záchranárov. 

"Keď ho brala dvakrát záchranka, tak to je ťažký absťák a absťák je niekedy aj smrť," poznamenal Marian Daubner. Sudca ho nakoniec poslal do väzby. Hrozí mu až 10 rokov za mrežami.

Jazda so zákazom sa nevypláca. Auto vodiča z Partizánskeho prepadlo štátu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy