Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Známy podnikateľ z kauzy D4R7 Grebeči sa postavil pred súd. Úradníčku v Senci podplácal vysokými sumami
Zdielať na

Známy podnikateľ z kauzy D4R7 Grebeči sa postavil pred súd. Úradníčku v Senci podplácal vysokými sumami

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA / Priznal sa k podplácaniu. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici odsúdil podnikateľa s odpadom, Michala Grebečiho, na peňažný trest. A to za podplácanie úradníčky na Okresnom úrade v Senci. Meno podnikateľa rezonovalo medzi verejnosťou aj v prípade kontaminácie zeminy v násypoch rozostavaného úseku D4R7.

Priznal sa k tomu, že podplácal, a to opakovane. Úradníčka Okresného úradu v Senci dostala dvakrát po 2000 eur. Pracovníčka starostlivosti o životné prostredie mala za to vystaviť kladné stanovisko týkajúce skládky v Ivanke pri Dunaji a v prípade projektu v Tomášove. "Môj klient sa priznal k spáchaniu skutku, lebo ho aj spáchal," uviedol obhajca Roman Bušo. Uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste, ktorú Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici schválil. "Súd ho uznal za vinného za pokračovací prečin podplácania a uložil mu peňažný trest 5000 eur," informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. 

10-tisícový peňažný trest dostala aj "eseročka", kde bol Michal Grebeči splnomocneným zástupcom. Rozsudok budú musieť navyše dvakrát po sebe zverejniť v obchodnom vestníku. "Rozsudok je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať," pokračovala Kudjáková. Prokuratúra rieši aj samotnú úradníčku z Okresného úradu v Senci, ktorá vydanie kladného stanoviska podmieňovala úplatkom. 

Meno podnikateľa s odpadmi sa dostalo do povedomia aj v súvislosti s jeho zadržaním v kauze kontaminovej pôdy na úseku D4R7. V násypoch rozostavaného úseku bola podľa rozborov zemina kontaminovaná azbestom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy