Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Pri tragickej nehode autobusu vyhasol aj život 17-ročného Martina: Jeho starý otec prehovoril, čo sa v ten deň dialo
Zdielať na

Pri tragickej nehode autobusu vyhasol aj život 17-ročného Martina: Jeho starý otec prehovoril, čo sa v ten deň dialo

KOLÍŇANY / Tragická nehoda pripravila mnohé rodiny o deti, rodičov a vnúčatá. Pocity zúfalých príbuzných sa neopísateľné. Rozprávali sme sa so starým otcom, ktorý prišiel o vnuka. Rodina 17-ročného Martina najskôr ani netušila, že aj on mohol sedieť v autobuse.

Ťažké chvíle zažíva aj starý otec, ktorému zahynul vnuk. 17-ročný Martin je jednou z 12 obetí tragickej nehody. Rodičia prišli o jediné dieťa. V osudný deň mu skončilo vyučovanie skôr a preto sadol do autobusu. "My sme čakali až do štvrtej kedy príde domov, my sme nevedeli, že je tam. Mal byť do tretej v škole,"  povedal starý otec Eugen Balkó. Chlapec však domov neprišiel a rodina vytušila, že je zle. O tom, že Martin zomrel sa dozvedel podvečer. Paradoxne autobusom sa mala viesť aj jeho stará mama. Eugen bol ale v Nitre autom a zobral ju domov. "Manželku som zobral 5 minút pred autobusom," pokračoval.  Martinova mama, ktorá prišla o jediné dieťa je tiež vodičkou autobusu. Pracuje v tej istej spoločnosti, ktorej patrí havarovaný autobus.  

Na syna a vnuka bola rodina hrdá. Bol výborným študentom, športoval a mal veľa plánov, ktoré už nestihol. Starý otec chce, aby vnukovi ale aj ostatným stále horela sviečka, na pietne miesto chodí viackrát za deň. "To je pohroma pre celú dedinu, toto ani cez vojnu tu nebolo naraz toľko obetí," dodal starý otec. Prvú obeť nehody pochovajú v Kolíňanoch už v sobotu. V nedeľu bude za všetky obete zádušná omša. "Každá rodina bude mať samostatne pohreb a niektoré rodiny aj samostatné zádušné omše," vyjadril sa starosta Róbert Balkó. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy