Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Judita (16) sa postaví pred súd. O vražde najlepšieho kamaráta stále mlčí
Zdielať na

Judita (16) sa postaví pred súd. O vražde najlepšieho kamaráta stále mlčí

ŽILINA / Žilinčanka Judita (16) sa bude z vraždy kamaráta Tomáša zodpovedať na súde. Študentka mala na svojho najlepšieho priateľa vziať nôž 16. mája. Bodné rany boli pre chlapca fatálne. Judita ale stále mlčí.

Verejnosť šokovala správa o brutálnom čine v polovici mája, Judita, mala na tiesňovej linke tvrdiť, že ich v byte napadol odpočtár elektriny. Tomášovi záchranári na mieste už pomôcť nedokázali, mal na tele množstvo bodných a bodnorezných rán. Aj Juditu previezli do nemocnice s poraneniami na rukách. Strážili ju policajti a to až do doby, keď ju obvinili z vraždy.

​V utorok policajti ukončili vyšetrovanie a na Juditu už prokurátor podal obžalobu. "Na mladistvú obvinenú krajský prokurátor podal obžalobu z obzvlášť závažného zločinu vraždy," uviedol Matúš Harkabus, Krajská prokuratúra Žilina. 

Obžalobu tak už má na stole sudca OS v Žiline. Tínedžerka sa tak čoskoro opäť postaví pred senát, ak by bola plnoletá za vraždu by jej hrozilo až 25-ročné väzenie, ako mladistvej jej ale hrozí oveľa nižší trest, "V prípade uznania viny hrozí obvinenej trest odňatia slobody až na 15 rokov," informoval Matúš Harkabus. 

V prípade mladistvej gymnazistky stále platí to, čo jej právny zástupca povedal ešte 23. mája, keď ju vzal sudca do vyšetrovacej väzby. Motív si necháva pre seba. "Nepriznala sa a ani sa nevyjadruje," povedal Rastislav Otruba, vtedajší právny zástupca obžalovanej. A nevyjadruje sa ani rodina zavraždeného Tomáša.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy