Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 15. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 15. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO / Ani pätnásteho novembra 1989 ešte nič v našej tlači nenaznačovalo, že koniec vlády jednej strany sa blíži. Presne pred tridsiatimi rokmi zaberali prvé stránky novín informácie z rokovania federálneho zhromaždenia, či správy o novej linke na jogurty. Po páde Berlínskeho múru sme tak zostávali v podstate poslednou baštou režimu v strednej Európe.

Orgán Ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska Pravda prináša správu o začiatku pätnástej schôdze Snemovne ľudu a snemovne národov Federálneho zhromaždenia Československej socialistickej republiky. Na rokovaní sa zúčastnili aj súdruhovia Miloš Jakeš a Gustáv Husák. Rokovanie československého parlamentu otvoril predseda Federálneho zhromaždenia Alois Indra.

Orgán ministerstva poľnohospodárstva a výživy Slovenskej socialistickej republiky a Slovenského výboru zväzu družstevných roľníkov Roľnícke noviny hneď pod fotografiou z pätnástej schôdze prináša správu o novej jogurtovej linke, ktorá pribudne v Bratislave a zásobí celé Slovensko. Schádzať z nej budú jogurty biele aj ochutené sirupmi, či kusovým ovocím a výrobky budú mať predĺženú trvanlivosť až 14 dní. Orgán Slovenského ústredného výboru Československého zväzu telesnej výchovy Šport pripomína fanúšikom futbalu, že o dvadsiatej druhej hodine nášho času sa v Lisabone začne kvalifikačný zápas československej reprezentácie s Portugalskom. To pred zápasom nerezignovalo, hoci nastupuje s trojgólovou stratou a posilnilo ofenzívu. Rozhodnutie o postupujúcom na majstrovstvá sveta vo futbale 1990 v Taliansku sa blíži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy