Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 7. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 7. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO / V Sovietskom zväze viazlo zásobovanie základnými potravinami. Cítiť ho bolo podľa pamätníkov aj v Moskve. Východným Nemeckom otriasali najväčšie demonštrácie v dejinách krajiny. Tieto správy by ste však na popredných stránkach tlače u nás hľadali pred tridsiatimi rokmi iba ťažko. Naša tlač žila siedmeho novembra 1989 úplne inými témami.

Sedemdesiatedruhé výročie Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie je ústrednou témou všetkých masovokomunikačných prostriedkov. Denník revolučného odborového hnutia Práca prináša blahoprajný telegram našich najvyšších predstaviteľov do Moskvy.

​Orgán ústredného výboru komunistickej strany Slovenska Pravda zase zverejňuje prejav súdruha Ivana Knoteka, ktorý predniesol na slávnostnom zhromaždení v Prahe za účasti veľvyslanca Sovietskeho zväzu v Československu Viktora Lomakina.

V Nemeckej spolkovej republike podľa Pravdy panujú obavy z toho, ako krajina zvládne rastúci počet prisťahovalcov z NDR. Nemecký kancelár Helmut Kohl podľa denníka varoval pred vášnivou diskusiou o znovuzjednotení. Futbalisti Slovana CHZJD Bratislava zvíťazili v derby na Pasienkoch nad hráčmi Interu Slovnaft ZŤS Bratislava 1:0 gólom Ladislava Pecka. Tréner Interu Adamec po zápase poznamenal, že ho mrzí, že prehra prišla po neregulárnom góle.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy