Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Košiciach sa zrazili vlaky, niekoľko ľudí sa zranilo
Zdielať na

V Košiciach sa zrazili vlaky, niekoľko ľudí sa zranilo

Archívna reportáž

KOŠICE / Na železničnej stanici v Košiciach sa zrazil osobný vlak s lokomotívou. Po náraze skončil jeden vozeň mimo koľajníc. Vo vlaku boli v tom čase desiatky cestujúcich.

Osobný vlak z Košíc smerujúci do Moldavy nad Bodvou vyrazil zo železničnej stanice Košice - Staré mesto 11 minút po 14-tej hodine. O dve minúty ale narazil do posuvného vozňa. Rušňovodič našťastie nešiel rýchlo, keďže vychádzal zo stanice a keď videl lokomotívu spomaľoval. No aj napriek tomu sa zrazili. Po náraze sa jeden z vozňov vykoľajil. "Je to miesto, kde nieje naozaj vysoká rýchlosť, je to miesto, kde sa odchádza zo stanice a vlak prechádza výhybkami a rušňovodič sa snažil pravdepodobne zabrániť tej nehode, takže aj brzdil," uviedol Tomáš Kováč, hovorca ZSSK. 

"​V osobnom vlaku bolo v čase udalosti cca. 50 cestujúcich, z ktorých dvaja utrpeli zranenia rôzneho charakteru," informovala Zuzana Farkasová, hovorkyňa prezídia HaZZ. "Žiaľ došlo k zraneniu jedného cestujúceho a nášho vlakvedúceho. Došlo k ľahkým zraneniam," povedal Tomáš Kováč. 

Cestujúcim pomáhali z vlaku hasiči. Oboch zranených ošetrili na mieste. Vlakvedúceho mali podľa vyjadrenia železníc previesť do nemocnice, na ďalšie vyšetrenia. Cestujúcich umiestnili na železničnú stanicu, kde im poslali náhradnú autobusovú dopravu. Podľa vyjadrenia železníc je ešte predčasné hovoriť o príčinách nehody. No jednou z možností je, že na návestidle svietila zelená a tak bol vlak vypravený. No prečo tam potom stála lokomotíva zatiaľ jasné nie je. "Tam prichádza vyšetrovanie, prečo prečo tam vlastne stál potom ten posuvný rušeň, resp. prečo dostal zelenú, ak tam stál posunovací rušeň," dodal hovorca ZSSK. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy