Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 4. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 4. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO / Ani v pondelok nevynecháme pohľad do dobovej tlače spred tridsiatich rokov. Pripomenieme si napríklad aj to, na aký televízny program sa mohli ľudia tešiť štvrtého novembra 1989. Do nežnej revolúcie vtedy zostávalo menej ako dva týždne.

Hlavnou témou dennej tlače je správa zo zasadania Predsedníctva Ústredného výboru Komunistickej strany Československa. Venujú sa jej všetky hlavné denníky, vychádzajúce na území Československej socialistickej republiky. Predsedníctvo sa zaoberalo návrhom dokumentu o sociálno-ekonomickom rozvoji ČSSR na deviatu päťročnicu a ďalšie obdobie.

​Orgán ústredného výboru komunistickej strany Slovenska Pravda čitateľov informuje, že oráči z Jednotného roľníckeho družstva Československo-sovietskeho priateľstva Brezno sa blížia k poslednej úvrati. Čo nevidieť už preto budú bilancovať výsledky svojho celoročného úsilia v rastlinnej výrobe. Urýchlenie jesenných prác na poliach umožnilo mimoriadne priaznivé počasie, doslova ako šité na breznianske pôdno-klimatické pomery.

Prvý televízny program ponúka v tento deň v hlavnom vysielacom čase zábavno-súťažnú reláciu Dvakrát šesť z dvoch miest. Druhý program láka divákov na maďarský televízny prepis diela Leva Nikolajeviča Tolstého Kreutzerova sonáta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy